Rubiquil-avkom til Verden

Dette innlegget ble publisert 17. juli 2013 og innholdet kan være utdatert.
Rubiquil på kåringen på Lefdals Rideskole i april.
Rubiquil på kåringen på Lefdals Rideskole i april.


Den NV-kårede hingsten Rubiquil har med et avkom i KWPN-troppen til Unghest-VM i Verden.

Tidligere i dag ble det kjent at Norsk Varmblod sender tre ekvipasjer til Unghest-VM i Verden. Mandag kunngjorde også KWPN og det hollandske rideforbundet hvilke hester de sender til det prestisjetunge verdensmesterskapet.

Blant de seksårige hestene er Hexagon Charon valgt ut – en hingst etter Rubiquil og Havidoff. Hingsten ris av Thamar Zweistra, som i 2011 og 2012 vant KNHS Subli Championships, et mesterskap som anses som det offisielle hollandske unghestmesterkskapet i og med at det er åpent for alle forbund, mens Pavo Cup-finalene er begrenset til KWPN-registrerte hester.

I desember 2012 vant altså ekvipasjen avdelingen for 5-åringene, og hingsten høstet mye heder for sin «outstanding» galopp, som Eurodressage beskriver det. – Charon har et markvinnende skritt og beveger seg gjennom kroppen. Galoppen er i oppoverbakke med mye kraft og mulighet for samling, fortalte dommer Sanders.

Charons far, Rubiquil (Rubinstein x Roemer) er inne i sin andre sesong hos Bråten Gård og Tobajo Sporthorses i Norge. Hingsten ble interimkåret i Norsk Varmblod i 2012, og ferdig kåret i forbundet i april i år. Hingsten har selv en imponerende karriere i sporten, men må sies å ha imponert vel så mye i avlsboksen. På KWPNs liste over avlsindeks for 2012 ligger han som nummer 7 av i alt 78 hingster med en dressurindeks på 161. Jazz topper listen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*