Norskavlet ponnisuksess

Dette innlegget ble publisert 26. februar 2013 og innholdet kan være utdatert.
Belle Fleur er en norskavlet hoppe etter Crelido (foto: privat).
Belle Fleur er en norskavlet hoppe etter Crelido (foto: privat).


Det var ikke bare norskoppdrettede hester som gjorde det godt på AEG. 

Hanne Maren Helgedagsrud og ponnien Belle Fleur opplevde et strålende stevne i Vestfold.

Under stevnets første dag gikk ekvipasjen rett til topps i klassen for kategori I-ponnier. Seks av de 26 startende var feilfrie, og Hanne Maren Helgedagsrud og Belle Fleur var raskest i omhoppingen. Ponnirytteren var veldig fornøyd med ponnien hun selv har ridd opp med hjelp fra familien Tidemandsen: – Jeg er veldig fornøyd med at hun var så rolig der inne ettersom det er første gang både jeg og ponnien er inne i arenaen her på AEG, fortalte hun til Hestefrelst.no.

Dagen etter ble det tredjeplass i 125 cm, mens det i finalen på 130 cm ble en sjetteplass.

Belle Fleur er avlet av Ellen K. Raaholt.
Belle Fleur er avlet av Ellen K. Raaholt.

Ponnien Belle Fleur er oppdrettet av Ellen K. Raaholt, og er avlet på Ronnja Rocket, en svensk hoppe som blant annet ble ridd av datteren Christine Raaholt. Den ni år gamle Belle Fleur har den kårede holsteinerhingsten Crelido som far og Bonaparte som morfar. Crelido  er kåret i Holstein, Hannover, Oldenburg, Dansk, Svensk og Norsk Varmblod. Han er Elitehingst i Dansk Varmblod, hvor han inneværende år også er «Årets Hingst».

Hoppen kjøpte Helgedagsrud fra Raaholt sommeren 2010. Nå venter det stevner i Moorsele, Belgia og Fontainebleu i Frankrike for ekvipasjen, som har Nordisk Mesterskap som mål. – EM er drømmen, innrømmer Hanne Maren til Avlshest.no.

Om ponnien forteller hun at Belle Fleur har en veldig søt personlighet, og er en skikkelig fighter. – Belle er sterk og kald i hodet, men samtidig veldig følsom. Hun hopper veldig lett, er enkel og grei mot hinder og er veldig ærlig, utdyper hun og forteller at ponnien er avslappet og fin på stevner, men vet når det nærmer seg start på stevner.

Vi takker for tips fra våre lesere som gjorde at vi ble oppmerksomme på denne flotte norskoppdrettede ponnien. Vet du om flere norskoppdrettede hester og ponnier som gjør det bra på konkurransebanen? Tips oss gjerne!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*