Stor spenning

Dette innlegget ble publisert 25. august 2012 og innholdet kan være utdatert.
Hailey B (e. Hotline/Westernhagen) ble årets dressurvinner av Føllfestivalen.


Hailey B.

Blant de dressurbetonte føllene på Føllfestivalen gikk sju stykker videre til finalen.

Stallknektens Aron e. Ampère/De Noir, Gjeteruds Zeranda e. BH Zack/Figaro, Tailormade Z. e. BH Zack/Bøgelys Camaro og Mocca e. BH Don Olymbrio/BH Hotline fikk alle 9 i helhet og gikk til finalen, men måtte gi tapt for tre andre konkurrenter.

Dommerne valgte å sette et Blue Hors Hotline-føll fremst, nemlig Hailey B som har Westernhagen som morfar. Oppdretter og eier av føllet er Ida Cecilie Brynildsrud. Ole From Christensen beskrev føllet som storramet og meget harmonisk, høystilt og velreist (8). Hun har pent hode, halsen er passe lang og velansatt, hun har et stort salleie, frie albuer, en sterk og smidig overlinje og en sterk bakpart (9). Beina er passende føre og velstilte (8). Skrittet er taktfast og romslig (8). Travet er meget dynamisk – føllet har en deilig måte å bevege seg på, hun beveger seg i oppoverbakke (9). Galoppen er taktfast og romslig (8). Helhet (9).

Da føllene hadde vist seg frem en gang til og Hailey B ble utpekt som beste føll, var Poul Graugaard full av lovord om hoppen. – Et føll som har arbeidet seg støtt og rolig på en førsteplass. Hun var nok ikke den største kandidaten til det i begynnelsen, men det som gjør at hun holder skansen og er et helt vidunderlig føll er hennes meget flotte type. Hun er meget flott i sine rammer, det er store rammer på henne med et deilig feminint preg. Også har hun en deilig skrittbevegelse. Hun skritter helt fantastisk og hun skritter hele tiden  – det er på ingen tidspunkt utfall i skrittbevegelsen. Hun traver også helt vidunderlig og galopperer supert.

Ettersom føllet er registrert i Dansk Varmblod ble Hailey B også uttatt til Eliteskuet i Danmark om to uker.

JJ Filippa (e. Fürstenball/Davignon) tok andreplassen og er klar for Eliteskuet i Danmark om to uker.

På andreplass kom enda et hoppeføll, nemlig JJ Filippa (e. Fürstenball/Davignon) som er oppdrettet og eies av JJ Horses. – Et meget flott føll som har gjort det riktig godt i dag. Det er høystilt, edel og utrolig velgående med en imponerende travbevegelse, fortalte Graugaard i finaleringen. Dommerne ga henne 9 på type og kropp, 7 på bein, 8 på skritt, 9 på trav, 8 på galopp og 9 i helhet. I likhet med vinnerføllet ble også dette føllet uttatt til Eliteskuet i Dansk Varmblod om to uker.

Et hingsteføll etter Jazz la beslag på tredjeplassen. Kristin Andresens føll, Jinx, har Depardieu som morfar og fikk 9 i type og kropp, 7 i bein, 9 i skritt og trav, 8 i galopp og 9 i helhet. – Dette er en riktig herre, og det er et føll med en stor framtid foran seg. En meget flott type med flotte rommer og en riktig god travbevegelse, var Graugaards ord om føllet.

Det ble tredjeplass på Jinx (e. Jazz/Davignon).

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*