Markerer seg i feltritt

Dette innlegget ble publisert 26. juli 2012 og innholdet kan være utdatert.
Diamond Diaz på 3-årstest på Tune i 2008, oppdretter, eier og rytter er Anne Cathrine Sellæg.

 

Flere norskoppdrettede feltrittshester viser seg fram i toppen av resultatlistene.

Qallwesto (e. Qalle/Midt-West Ibi-Light) (Foto: Eva Kindahl)

17. juni arrangerte Øvre Romerike landsstevne i feltritt på Skedsmo. De norskoppdrettede sparket godt fra seg, med fire norskoppdrettede hester blant de fem beste i CNC*. Anne Cathrine Sellæg vant denne klassen med Qallwesto, en svensk vallak etter Qalle/Midt-West Ibi-Light som vant Norsk Breeders Trophy i både dressur og feltritt som 6-års i 2010.

Samme rytter ble nummer to på sin egenoppdrettede Diamond Diaz (e. Tobajo Picez/Diligo xx) som hun også eier. På tredje- og fjerdeplass fulgte Inger Bugge med henholdsvis NV-kårede Sir Cisco (e. Sancisco/Arpeggio) og RR Landdorne (e. Solos Landtinus/Royal Z II). På femteplass kom Hans Bauer og Atlantas Athene (e. Richman/Corland) som debuterte i klassen.

I 100 cm hest vant Hans Bauer med Breeders-vinneren Præstegårdens Leopold (e. Londonderry/Temple Wind xx).

Inger Bugge og Sir Cisco.
Hans Bauer og Leopold, som gikk seirende ut av 6-årsklassen i NBT feltritt 2011 (foto: privat).

I månedsskiftet ble det arrangert landsstevne i feltritt på Vestenga og Flatner, hvor flere norskoppdrettede hester gjorde seg bemerket på resultatlisten. I CNC* gikk Anne Cathrine Sellæg igjen til topps med Qallwesto, mens hun igjen også ble nummer to på egenoppdrettede Diamond Diaz (e. Tobajo Picez/Diligo xx). Hans Bauer ble nummer tre og første uplasserte med NV-hoppen Atlantas Athene.

I 80 cm hest ble det seier til en NV-vallak, nemlig Fabian IV ridd av Benedicte Braastad. Fabian IV er en 9-åring etter Zalmiak Firfod/Paridor.

Under Nordic Baltic Championship på Starum ble det helnorsk seier i den åpne CCI*-klassen med Caroline Olsen og Amichella (e. Amicello/Cassini). Amichella er en elleve år gammel hoppe oppdrettet av Merete Rød.

Amichella er for øvrig mor til Røds Payday, som deltok i Unghest-VM i fjor.  Amichellas mor er Mira (e. Cassini I) som også er mor til 5-årige Røds Numero som er innmeldt til Unghest-VM i år. Mira har i år føll ved foten etter Ustinov.

Anne Cathrine Sellæg og Qallwesto tok andreplassen i klassen, mens Ellen Kristina Hynne på Rom Tikka (e. Zalmiak Firfod/Dubassoff xx) ble første uplasserte. Rom Tikka er en elleve år gammel hoppe som er oppdrettet av Mona Engebretsen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*