Forvirring i Danmark

Dette innlegget ble publisert 11. mai 2012 og innholdet kan være utdatert.
Hvem er faren til Believe Me, som ble kåret i Herning i mars? Svaret får vi innen to uker.


Believe Me DVH 1105 er ikke etter Belissimo M likevel. Nå venter man på svaret som kan si sikkert hvem faren til hingsten er.

For kort tid siden ble det klart at det likevel ikke var BH Romanov som var far til den nykårede hingsten Sezuan, men BH Zack.

I dag ble det klart at også Believe Me DVH 1105 har problemer med avstamningen. DNA-bestemmelsen har vist at hingsten ikke er etter Belissimo M som hittil antatt. Blodtypelaboratoriet arbeider intenst med å finne ut hvem farshingsten er, og håper å finne svar innen to uker. Avsløringen får ikke nødvendigvis innflytelse på hingstens kåringsmessige status i Dansk Varmblod, så fremt farshingsten verifiseres og er avlsgodkjent i et forbund som Dansk Varmblod anerkjenner.

Hingsten eies av Steffen Kristensen og ble innkjøpt på DVs Eliteføllauksjon i 2009. Hingsten er for øvrig halvbror til hingsten Electric Dancer (e. Electric) som er eid av Anne Solberg og Cecilie Anker. Moren, Miss Evergreen xx (e. Prince Mab xx), er også mor til gullmedaljehingsten BH Rosoff (e. BH Romanov).

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*