BH Future Cup avlivet

Dette innlegget ble publisert 25. mai 2012 og innholdet kan være utdatert.
Anne Kasprzak, her på hennes store fremtidshåp, UVM-vinneren Hønnerups Driver (foto: Dansk Varmblod/Ridehesten).

Familien Kasprzak besluttet av å avslutte den seksten år gamle hingstens liv.

BH Future Cup er en seksten år gammel Westfaler-hingst som har opplevd mange høydepunkter i dressurkarrieren med Anna Kasprzak, blant annet en bronse i EM. Kort tid etter ble hingsten skadet, og til tross for behandling har hingsten aldri blitt helt frisk.

Hingsten etter Florestan/Disco Star/Apart begynte karrieren som ung hest, hvor han ble nummer to i Bundeschampionatet i 1999. Tre måneder etter ble han solgt til Blue Hors under PSI-auksjonen for 550 000 euro og ble så kåret i Danmark i 2000. Hans mest kjente avkom er Grand Prix-hoppen Fabienne, som eies av Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Planen var at hesten skulle ha en pensjonisttilværelse i Haderslev, men de siste ukene ble hingsten sur og begynte å veve som en respons på smertene han har i forbindelse med skaden.

– Vi har virkelig prøvd alt for å gjøre det mulig å ri ham litt, men uten suksess, fortalte Kasprzak til Ridehesten.com. Derfor tok vi den tunge beslutningen om at han skulle få fred. Han har betydd så uendelig mye for meg og hele familien. Han var begynnelsen på min ridekarriere, og han har vært en flott mentor for meg. Jeg vil alltid være ham takknemlig.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*