Crelido årets hingst

Dette innlegget ble publisert 16. mars 2012 og innholdet kan være utdatert.
Crelido og Stein Endresen viste piruetter, enerbytter og avsluttet med å hoppe over den røde løperen.


Den norskeide og NV-kårede hingsten Crelido ble Årets Hingst i Dansk Varmblod.

Hingsten mottok den prestisjefylte utmerkelsen på kåringens siste dag. Elitehingsten er blitt seksten år, og har de seneste årene blitt konkurrert i sprangridning av norske Stein Endresen. Crelido er etter Calido I/Raimondo, og eies av Kristin G. Andresen og danske Katrinelund ved Ib Kirk.

Crelido har markert seg i høy grad i både sprang- og dressuravl, med høystilte, uttrykksfulle og velfungerende avkom i begge disipliner. Han har hatt seks sønner uttatt til kåring og ni hopper har oppnådd oppdrettermedaljer, hvor av én i gull. Han har hatt en dressurvinner ved unghestchampionater og hans avkom har vært representert i internasjonale konkurranser og UVM – både på dressurbanen i Verden og på sprangbanen på Zangersheide.

My Companion (e. Crelido/Blue Alert xx).

Charmeur (e. Crelido/Fernando) vant blant annet 6-årschampionatet med sin rytter Astrid Gemal i 2009 og gjorde seg bemerket i Falsterbo og i Verden. Sommeren 2011 ble den nå 9-årige vallaken solgt til tyske Holga Finken.

Damgaardens Extens (e. Crelido/Aleksander) har markert seg sterkt i sprangklasser opp til høyeste nivå, og har i en alder av kun ti år flerfoldige plasseringer i Grand Prix og gode resultater fra verdenscupen.

Selv vant Crelido DRFs sprangchampionat som 5-åring med et 10-tall for ridbarhet. Han gikk høye klasser i dressur før han i en ganske voksen alder ble koblet med OL-rytter Stein Endresen etter at Kristin G. Andresen kjøpt seg inn i halvparten. Etter det har det blitt stor suksess på de internasjonale sprangbaner de siste årene, blant annet i Grand Prix og i verdenscupen.

I Norge har hingsten flere avkom, hvor flere har markert seg i avl og sport. Blant annet My Companion (e. Crelido/Blue Alert xx) som ble nummer tre i Norsk Breeders Trophy-finalen for 5-åringer. Crelido er også far til Årets 2-årshoppe i sprang 2009 og 2011, nemlig S.E. Chloé (ue. Corland) og HH Creluna (e. Crelido/Exit To Nowhere).

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*