Debut for de yngste

Dette innlegget ble publisert 20. februar 2012 og innholdet kan være utdatert.
Stein Endresen og Nimble (e. Krake Ask/Crelido).


De yngste spranghestene debuterte på Arctic Equestrian Games i dag.

Dommerne Piet Raymakers og Mike Patrick Leichle brukte skalaen godt under 5-åringenes debut mandag. Kun to hester fikk utdelt karakteren åtte på et delelement, mens karakteren to ble delt ut i den andre enden av skalaen. Klassen var preget av spente hester, nervøse rytter og påfølgende mange feil – det vil nok være flere avslappede ekvipasjer i dagene som kommer.

Chelsea (e. Clinton I/Cento) ble beste norskfødte av de femårige hestene.

Vinneren Nimble (e. Krake Ask/Crelido) og rytter Stein Endresen fikk utdelt 8 for kapasitet, 7,5 i ridbarhet og 7 i teknikk. Med en feilfri runde holdt det til 7,5 i gjennomsnitt og seier i klassen, som er sponset av Volo Sporthorses. DV-hingsten er vist til kåring i Dansk Varmblod, og fikk i 2011 bedekningstillatelse for ett år av det danske forbundet.

På andreplass kom Endresens datter, Benedicte, med Westfaler-vallaken Ninja’s Balou som endte med 7 etter 7 i alle de tre delelementene. Katharina Jahre Bentermann og Casandra Volo tok tredjeplassen med 7 i kapasitet og ridbarhet, og 8 i teknikk. Med et riv ble gjennomsnittet 6,8.

Beste norskfødte hest kom på en delt femteplass. Hoppen Chelsea (e. Clinton I/Cento) med Therese Søhol Henriksen på ryggen fikk 7 i kapasitet og ridbarhet, og 6 i teknikk. Med to riv ble gjennomsnittet 5,7. Hoppen ble blant annet beste 2-årig hoppe under Norsk Varmblods utstilling i 2009, og oppnådde RDH-status under Dansk Varmblod hoppekåring året etter med 7,5 i teknikk og 8,5 i kapasitet.

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*