Elitehingsten Animo er borte

CC (AK) Anima e. Animo 63ERH u. Eyecatcher xx ue. Pompus xx, oppdretter Claus Claussen.


Spranghingsten ble avlivet tirsdag denne uken, i en respektabel alder av 29 år.

Animo (e. Almé Z/Amor) ble kjøpt av Kristin Kloster Aasen og Morten Aasen i 1991, hvorav sistnevnte har konkurrert aktivt med hingsten, og blant annet deltatt i OL i Barcelona i 1992. Animo ble utnevnt til KEUR i KWPN i 1996 og elitehingst i Norsk Varmblod i 2007 på grunnlag av egne og avkoms prestasjoner, blant annet etter 33 plasseringer i World Cup og internasjonale Grand Prix. I 1998 ble han pensjonert fra sporten, og har siden virket primært som avlshingst, hvorav han har rundt 3000 registrerte avkom.

Aasen registrerte at hingsten hadde tyggeproblemer det foregående året, samt var plaget av bihulebetennelse. Etter en fin sommer valgte de å sette punktum, forteller Kristin Kloster Aasen til Hest.no. Animo ble avlivet og gravlagt hjemme på Brookhurst Farm i England.

 

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar