– Utrolig lekkert føll

Dette innlegget ble publisert 21. august 2011 og innholdet kan være utdatert.

En Tobajo Picez-sønn tok seieren i Bråten Gård sprangføll 2011 under Føllfestivalen lørdag. 

Lerskalls Picasso Supreme vant først avkomsklassen for Tobajo Picez-føll, og sikret seg med 9 i helhet adgang til finalen i Bråten Gård Sprangføll. Der møtte han to andre finalister som hadde oppnådd 9 i helhetskarakter, men tok så seieren for eier og oppdretter Antje Heinrich.

– Føllet har en fremragende velbalansert galopp slik som spranghester på høyt nivå har, sa dommer Poul Graugaard under premieutdelingen.

Tidligere på dagen beskrev dommerne føllet som fremragende med store rammer og ga 8 for type, 9 for kropp, 8 for skritt, 8 for trav og 9 for galopp. Lerskalls Picasso Supremes mor er  hoppa Z Op’s Suzette som er etter Solos Landvind. Faren Tobajo Picez har markert seg i norsk avl de siste årene og er far til to NV-kårede sønner, hvorav en representerte Norge under årets Unghest-VM i dressur.

Andreplassen tok Cabachon-datteren Piochin. Hoppeføllet har Churchill på morssiden og er oppdrettet av Jannicke Naustdal. Dommerne beskrev hoppeføllet som utrolig lekkert, med stor harmoni i kroppen og passende rammer. De ga 9 for type, 8 for kropp, 7 for ben, 7 for skritt, 7 for trav og 8 for galopp.

Sandro B. Goode tok tredjeplassen. Hingsteføllet etter Sandro Boy u. Comtess ue. Comeback II er oppdrettet av Nils Brøchner Jessen.

– Et lekkert, maskulint, høystilt, uttrykksfullt føll av særdeles god type, sa Graugaard. Dommerne ga 9 for type, 8 for kropp, 7 for skritt, 7 for trav og 8 for galopp.

Dagens beste sprangføll tok med seg førstepremien på 10.000 kroner , mens de andre to fikk bedekningsrettigheter fra henholdsvis danske Stall Cajus og Bråten Gård.

Oversikt over vinnerne av avkomsklassene og bildegallerier fra festivalen kommer. 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*