Tobajo ACDC best i region 1

Dette innlegget ble publisert 13. august 2011 og innholdet kan være utdatert.

Akribori-sønnen Tobajo ACDC stakk av med tittelen beste føll under Norsk Varmblods regionale føllskue på Fredriksborg Hestesportssenter. 

Dommere Cecilie Kilde og Jens Søgaard beskrev føllet som formiddagens høydepunkt blant de dressurbetonte føllene og ga 9 i helhet. De ga beskrivelsen passe stort og høystilt føll med godt uttrykk av meget god type. De ga 9 for type, 8 for hode/hals/kropp og 8 for ben. For skritt ga de 7,5, mens de igjen tok frem 9-tallet for travet som de beskrev som særdeles godt og elastisk, og tilslutt 8,5 for galoppen. Det ga 1. premie for Tobajo ACDC som er etter hoppa What’s Up (e. Walt Disney/Trapper), som også er mor til den NV-kårede hingsten Tobajo Pik Disney. Føllet er oppdrettet av Ann-Cathrin Ottosson.

Solbakkens Surprise og Illona xx.

Det var tett i toppen ettersom dagens beste sprangbetonte føll også  fikk gode karakterer. Solbakkens Surprise er etter Quinton under Ilona xx, som er mor til årets føll i Norsk Varmblod fra i fjor. Hoppeføllet fikk 9 for type, 9 for hode/hals/kropp, 8 for ben, 7 for skritt, 8 for trav og 9 for galoppen som dommerne beskrev som særdeles god og rommelig. Solbakkens Surprise fikk også 9 i helhet. Oppdretter er Nina og Trond Paulsen. Dommerne bemerket at begge føllene var særdeles gode kandidater, men etter en ytterligere visning i trav og galopp falt altså valget på Tobajo ACDC som dagens beste.

Region 1 hadde 14 påmeldte føll, hvorav 7 sprangbetonte og 7 dressurbetonte. Ytterligere to dressurbetonte føll oppnådde 1. premie. Det var katalognummer 02 Jellums Romena og katalognummer 07 Lønnås Sirocco. Jellums Romena er ett hoppeføll etter Royal Olymp/May Sherif/Ibikus og er oppdrettet av Maria Juliussen. Dommerne ga 8 for type, 8 for hode/hals/kropp, 8 for ben, 8 for skritt, 8 for trav og 7 for galopp. De beskrev henne som et feminint føll av god type med godt uttrykk.

Lønnås Sirocco er et hingsteføll etter Sir Oldenburg/Regazzoni/Maraton oppdrettet av Cecilia Wallin og Jørgen Andresen. Dommerne ga 8 for type, 7 for hode/hals/kropp, 7,5 for ben, 7,5 for skritt, 8,5 for trav, 7,5 for galopp og 8 i helhet.

Blant de sprangbetonte føllene var det også tre totalt som oppnådde 1. premie. I tillegg til Solbakkens Surprise, fikk også Kinndalens Destination og Tobajo Porto Alegre 8 eller bedre i helhet. Kinndalens Destination er et hoppeføll etter Crelido/Democraat/Ultrazon og oppdrettet av Runa Roseth Jensen. Dommerne ga 8 for type, 7,5 for hode/hals/kropp, 7 for ben, 6,5 for skritt, 7 for trav, 8 for galopp og 8 i helhet. Tobajo Porto Alegre er en Tobajo Picez-sønn med Rabano/Landgraf på morssiden og oppdrettet av Tobajo Sporthorses. Dommerne ta 8,5 for type, 8 for hode/hals/kropp, 8 for ben, 8 for skritt, 8,5 for trav og 8,5 for galopp. Tobajo Porto Alegre fikk 8,5 i helhet.

Alle de 1.premierte føllene blir invitert til årets eliteskue.

Bildegalleri med alle føllene kommer.

Dagens yngste deltaker var Jellums Romena. Hoppeføllet etter Royal Olymp er født 26. juli.

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*