Den store føllfesten

Dette innlegget ble publisert 26. august 2011 og innholdet kan være utdatert.

Med ny utendørsbane og godt vær ble det nok en flott føllfestival. 

For fjerde gang inviterte i år JJ Horses og Bråten Gård til Føllfestival på Jørgentvedt Gård utenfor Mysen. Med påmeldingsrekord, 130.000 kroner i premiepotten og ny utendørsbane med walberbunn var det duket for nok et spennende arrangement for de aller yngste firbente.

Som vanlig var de danske dommerne Poul Graugaard og Ole From Christensen på plass, samt innpisker Ulrik Kristensen. I år hadde også leder av Dansk Varmblod, og formann i WBFSH, Jan Pedersen tatt turen til Føllfestivalen. Og han var imponert over arrangementet.

– Jeg har sittet og sett på føllene her i dag og norsk hesteavl er på riktig vei. Det er noen toppføll av internasjonal kvalitet her, konstanterte Pedersen.

– Det har vært et fantastisk arrangement og vi håper vi kan komme tilbake neste år.

Ny rekord
Årets føllfestival hadde hele 88 påmeldte føll, hvilket var ny rekord. De siste årene har det vært vist klart flere føll ved dette arrangementet enn ved Norsk Varmblods regionale utstillinger. Av de 88 påmeldte føllene var det noen strykninger, men 74 føll fikk sin bedømmelse i løpet av dagen.

Det var åtte avkomsklasser for hingstene Akribori, Cabachon, Heart-Ache BS, Tobajo Picez, JJ RayBan, Royal Olymp, Sir Cisco og Tailormade Rush. Den største klassen var den for føll etter spranghingsten Heart-Ache BS, hvor ti føll møtte til start.

Ole-Jørgen Jørgentvedt kunne love tilskuerne at det vil bli festival for de aller yngste firbente også neste år. Datoen er allerede satt til lørdag 25. august. Han benyttet også anledningen til å takke alle som hadde hjulpet til med å gjennomføre arrangementet, og alle tilskuerne.

Nina Karstensen som står bak JJ Horses samarbeidspartner Bråten Gård var også godt fornøyd med årets arrangement.

– Det er fantastisk med så mange deltakende føll. Det er ikke minst veldig moro å se avkomsklassene, sa Karstensen som synes det var mange bra føll som ble vist. Føllfestivalen har fra starten av hatt egne avkomsklasser for de hingstene som er stasjonert hos JJ Horses, Bråten Gård og deres samarbeidspartnere. Dette gir dommere og tilskuere en mulighet til å forsøke å danne seg et bilde av hvordan de forskjellige hingstene nedarver.

Arrangørene har også ønsket å tilby en salgsarena for hoppeeiere gjennom arrangementet. Det ser ut til å ha lykkes.

– Jeg påstår at dette er den største salgsarenaen for føll i Norge, sa Ole-Jørgen Jørgentvedt og fortalte at flere føll har skiftet eier under tidligere føllfestivaler. Også i år var mange av de unge firbente oppført som til salgs i katalogen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*