Avkomsklasse JJ RayBan

Dette innlegget ble publisert 24. august 2011 og innholdet kan være utdatert.

Hoppeføllet Rayana C imponerte dommerne mest i klassen for føll etter JJ RayBan. 

– Et høystilt, edelt, uttrykksfullt, føll med supergod funksjon, sa dommer Poul Graugaard. Og han ga seg ikke med det. – Hun henger fantastisk godt sammen og utstråler kvalitet i hele kroppen.

Rayana C er etter hoppa JJ America etter Blue Hors Armano og er oppdrettet av Torhild Christiansen. Dommerne ga karakterene 9 for type, 8 for kropp, 8 for ben, 7 for skritt, 8 for trav og 9 for galopp. De ga også 9 i helhet og dermed ble det i tillegg til klasseseieren også finale i JJ Horses Dressurføll på hoppeføllet.

– Skrittet er taktfast, galoppen helt vidundelig med god balanse og aktivitet og travet har god bæring og aksjon, sa Graugaard under premieutdelingen.

De to andre føllene som ble tatt ut til finaleringen i klassen var katalognummer 34 Dante og katalognummer 39 Jotunheimens Røver. Dante er ett hingsteføll oppdrettet av Emilie Foyn-Bruun og har Don Frederico på morssiden.

Dommerne mente han hadde et godt fundament, var høystilt og storrammet, og hadde tre særdeles gode gangarter. – Det er rene 8-tall hele veien og 8 i helhet, sa Poul Graugaard.

Jotunheimens Røver
Føllet med dagens mest norskklingende navn, Jotunheimens Røver, har NV-hingsten Alfas Arnt på morssiden gjennom Alfas Luna. Hingsteføllet er oppdrettet av Anne Veggum og Kristian Kjæstad, men eies nå av JJ Horses.

– Et maskulint, uttrykksfullt føll med store rammer av særdeles god type, sa dommerne. De ga 8 for type, kropp og ben, men landet på 7 for skritt og trav og 8 for galoppen.

– Et taktfast skritt, vi gir 7 for trav for det lille som kunne sees, og 8 for en velbalansert, rommelig galopp, sa Graugaard og refererte til at føllet ikke viste særlig mye trav i ringen.

Av de ti føllene som ble vist i klassen fikk Rayana C 9 i helhet, Jotunheimens Røver, Dante og Rascalina M 8 i helhet, mens de øvrige seks fikk ett 7-tall.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*