Avkomsklasse Heart-Ache BS

Dette innlegget ble publisert 21. august 2011 og innholdet kan være utdatert.

S.E. Pippa tok seieren i Føllfestivalens største avkomsklasse.

Hoppeføllet etter Heart-Ache BS har Corlando på morssiden og er oppdrettet av Åse-Berit og Nils Jamne. S.E. Pippa ble beskrevet som et meget elegant, høystilt føll med feminint uttrykk som henger godt sammen. Dommerne ga 8 for type, 8 for kropp, 7 for ben, 6 for skritt, 6 for trav og 8 for galopp, og endte på 8 i helhet.

– Føllet har ennå ikke helt kontroll på sine lange ben, men vi føler oss trygge på at hun vil få en fremragende galopp, sa dommer Poul Graugaard.

Kat. 13 I Do e. Heart-Ache/Lancer II

Med tre strykninger telte klassen 10 føll fra Heartbeat-sønnens første føllårgang. Heart-Ache BS eies av den danske hingstestasjonen Stald Cajus, men har stått som stasjonshingst hos JJ Horses to sesonger og har vært en av de mest benyttede hingstene i Norge. Han ble i år utpekt til fløyhingst i Dansk Varmblod blant de sprangbetonte 4-åringene og ble samtidig kåret til årets beste danskavlede hingst. Kari Munch-Christiansen fra Stald Cajus var også til stede på Jørgentvedt gård og delte ut premier til vinnerne.

Dommerne plukket seg først ut tre føll før de bestemte seg for vinneren. I tillegg til S.E. Pippa var dette katalognummer 13 I Do og katalognummer 23 Medici Nobildonna. I Do har Lancer II på morssiden og er oppdrettet av Kingsrød Trading. Dommerne ga hingsteføllet 8 for type, 8 for kropp, 8 for ben, 7 for skritt og trav og 8 for galopp og i helhet. De beskrev han som et føll med godt uttrykk, og fremhevet den velbalanserte og aktive galoppen.

Medici Nobildonna etter Heart-Ache BS/Arram

Medici Nobildonna er oppdrettet av familien Holstad på hoppa Magia etter Arram. Hoppeføllet ble beskrevet som høystilt, edelt og uttrykksfullt, med flotte linjer, store rammer og et godt fundament. Hun har en velbalansert galopp med god bæring. Det ble karakterene 8 for type, 8 for kropp, 8 for ben, 7 for skritt, 7 for trav, 8 for galopp og 8 i helhet.

Åtte av de ti føllene som ble vist fikk karakteren 8 i type, og syv fikk 8 i helhet. Alle føllene er registrert i Dansk Varmblod, da Norsk Varmblod ikke godtar hingsten grunnet sine kåringsbestemmelser.

Langveis fra
Katalognummer 24, Sweet-Heart, hadde kommet helt fra Trondheim for å delta på festivalen. Hoppeføllet er oppdrettet av Elisabeth Langset på hoppa Antigone etter First Gotthard.

Kingsrød Trading stilte med hele tre føll etter Heart-Beat BS. I tillegg til I Do hadde de også med seg My Heart og Fearless Heart. My Heart er etter hoppen Rafaela de Luna etter Rafa-L, mens Fearless Heart har Cento på morssiden.

Hoppeføllet Sweet-Heart hadde tatt turen helt fra Trondheim for å være med på festivalen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*