Avkomsklasse Cabachon

Dette innlegget ble publisert 22. august 2011 og innholdet kan være utdatert.
Piochin e. Cabachon/Alfa d'Elle

Hoppeføllet Piochin imponerte dommerne mest og tok en overbevisende seier i klassen.

I alt åtte føll stilte i avkomsklassen til den tyskfødte hingsten Cabachon (e. Casall/Concerto II) som eies av Kristin Andresen og Ib Kirk. Av disse fikk én karakteren 6 i helhet, fire fikk 7, to fikk 8 og et føll fikk 9 i helhet og kvalifiserte seg til finalen hvor det til slutt ble en andreplass.

For det var ingen overraskelse da dommerne Poul Graugaard og Ole From Christensen utpekte hoppeføllet Piochin u. Quistorf Pionella DS ue. Alfa d’Elle til klassevinner. – Det er et utrolig lekkert føll med et deilig feminint preg. Det er stor harmoni i kroppen, det er passende rammer, et riktig godt salleie og en god overlinje. Det er en særdeles god og velbalansert galopp, kommenterte dommerne om føllet som er oppdrettet og eies av Jannicke Naustdal.

Cabachino e. Cabachon/Animo

Piochin fikk 9 i type, 8 for kropp, 7 i ben, skritt og trav, 8 i galopp og 9 i helhet.

Dommerne valgte også å ta fram kat. nr. 5 og 8 i finaleringen for Cabachon-føllene.

– Det er et middels stort, feminint føll med godt uttrykk. Vi ønsker oss litt mer lengde på skulderen, men spranggaloppen er velbalansert, sa dommerne om kat. nr. 5, et udøpt hoppeføll u. Lanlady ue. Lasandos som er oppdrettet og eies av Lene R. Berg.

Kat. nr. 8. Cabachino u. Ackworth Dazzler ue. Animo ble beskrevet som et uttrykksfullt føll med maskulint preg. Det har middels rammer, og kunne vært litt mer høystilt og ha lengre ben, men ellers er det et harmonisk føll. Det er litt smale haser, men det er en særdeles god galopp, forklarte Graugaard. Cabachino fikk karakterene 8 – 7 – 7- 6 -6 – 8 – 8 og er oppdrettet av Connie Bull og eies av Tonje M. Moe.

Faren Cabachon har imponert stort på sprangbanen og har mange gode resultater å vise til. Under Falsterbo Horse Show i 2009 ble han nummer to, mens han oppnådde en 9. plass i Unghest-VM samme år.  I årets sesong har han og rytter Stein Endresen vært feilfrie i 140-klasser. De to siste sesongene har hingsten stått stasjonert hos Flyinge i Sverige, og i fjor fikk han flest bedekninger med 149 hopper.

NN e. Cabachon/Lasandos

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*