Avkomsklasse Akribori

Dette innlegget ble publisert 22. august 2011 og innholdet kan være utdatert.
Hunters Ambition (e. Akribori/Muthhil xx) ble klassevinner.


Vinner av klassen ble hingsteføllet Hunters Ambition.

Tre føll stilte etter holsteinerhingsten Akribori, som har vært stasjonert hos Tobajo Sporthorses i to sesonger. Den nå femten år gamle hingsten ble kåret i Norsk Varmblod i 2010 med en 2. premie, og har 662 registrerte avkom i Sverige.

Tobajo Arietta (e. Akribori/Pik Trumpf).

Vinner av klassen ble kat. nr. 3, Hunters Ambition, et hingsteføll født 25. mai som har fullblodshoppen Iben xx til mor, med Muthhill xx som morfar. Hingsteføllet er oppdrettet og eies av Annicken Jegersberg. Om dette føllet sa dommerne at det var et meget harmonisk og edelt føll som viste seg særdeles godt for dagen. – Det har et godt maskulint uttrykk, en god overlinje og et godt salleie, sa dommer Poul Graugaard og ga føllet 8 for type, kropp, ben, trav, galopp og i helhet, mens det ble gitt 7 for travet.

To andre føll stilte også. Kat. nr. 1, Tobajo Arietta u. Argentina ue. Pik Trumpf, et hoppeføll som er oppdrettet og eies av Tobajo Sporthorses. Ann-Cathrin Ottosson står som oppdretter av kat. nr. 4, Tobajo ACDC u. What’s Up ue. Walt Disney.

Tobajo Arietta ble betegnet som et høystilt, edelt føll hvor det savnes mer harmoni mellom hals og kropp. Dommerne ønsket seg mer nakke, men påpekte at det var feminint og hadde en særdeles god travbevegelse.

Tobajo ACDC ble betegnet som et edelt, uttrykksfylt hingsteføll med et godt uttrykk. Dommerne ønsket seg mer bredde på halsen, men mente at det var et godt salleie, en god overlinje og et velformet og sterkt kryss. Tobajo ACDC er etter hoppen What’s Up, som er mor til den kårede hingsten Tobajo Pik Disney, som for et par uker siden deltok i Unghest-VM med rytter og eier Trude Hestengen.

Tobajo ACDC (e. Akribori/Walt Disney)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*