De norske ekvipasjene

Dette innlegget ble publisert 16. juli 2011 og innholdet kan være utdatert.

To norskfødte hingster skal representere Norsk Varmblod og Norge i Verden. Vi ser litt nærmere på kandidatene.

Torsdag ble det klart at Norsk Varmblod har tatt ut de to seksåringene Tobajo Pik Disney/Trude Hestengen og Vivelstads Renoir/Mette Hansson til Unghest-VM i dressur. Mr. Gold G og Louise Almlund Løkken ble tatt ut som reserve. Norsk Varmblod valgte å ikke sende noen femåringer.

Selve uttaket ble gjenomført i begynnelsen av juli og uttakskomiteen bestod i år av hollandske Wim Ernes og den norske dressurdommeren Øivind Ødemotland.

NV skriver på sin hjemmeside:

Ekvipasjene som skal reise til Unghest-VM i dressur er nå klare. Norsk Varmblod er stolte og glade over at vi kan stille med to hester fra egen stambok, og vi ser frem til å følge dem under mesterskapet.

Tobajo Pik Disney

e. Tobajo Picez/Walt Disney/Trapper

Rytter: Trude Hestengen
Oppdretter: Tobajo Sporthorses v/Tormod Bakke Johnsen
Eier: Familien Hestengen

Den unge hingsten har markert seg både under avlsarrangementer og på konkurransebanen. Han er kåret i Norsk Varmblod med 2. premie, og ble i 2010 kåret til Årets Gangartshingst i NV. Med rytter Trude Hestengen ble han tatt ut til å representere NV under fjorårets mesterskap, men måtte dessverre trekkes rett før start grunnet halthet.

– Det var veldig moro å få sjansen igjen og håper vi har litt bedre hell i år når vi kommer til Verden, sier Trude Hestengen. Så langt i år har ekvipasjen produsert jevnt gode resultater både i inn- og utland. De startet sesongen med en rekke seire i Danmark i LA og MB- klasser.

Forrige helg kom de også til finalen i 6-årsklassen under Scandinavian Open i Falsterbo hvor de endte på en 6. plass. Her møtte de blant annet flere av de danske og svenske hestene som er tatt ut til Verden.

– Disney har vært veldig stabil og god hele sesongen og på uttaket var han virkelig super. Den første dagen tror jeg er det beste programmet han noengang har gått, så jeg var veldig fornøyd, og det var en fin oppkjøring til Falsterbo, sier Trude Hestengen.

Frem mot Verden blir det oppkjøring fra Danmark for ekvipasjen.

– Nå har Disney ferie noen dager etter et hardt program med uttaksstevnet og Falsterbo. Jeg har også ferie noen dager, og er i Norge og besøker familien, men fra tirsdag er det full trening frem mot VM som gjelder. Da har også treneren min, Mikaela Lindh, kommet hjem fra Aachen, så jeg kan få undervisning av henne. Så er det jo bare å krysse fingrene og håpe at den gode formen holder seg!

Vivelstads Renoir

e. De Noir/Resident/Raubritter
Rytter: Mette Hansson
Oppdretter: Mette Hansson
Eier: Mette Hansson og Ib Kirk

Vivelstads Renoir er ikke kåret, men har allikevel markert seg både under avlsarrangementer og i sporten. Han hadde en særlig god 4-årssesong hvor han ble utnevnt beste gangartshest i Norsk Varmblod, ble nummer to i Stall-Ks 4-årscup og kom til finalen i det danske unghestchampionatet.

I år har ekvipasjen startet to stevner i Norge, på Ellingsrud i mai og i Drammen i juni. Her ble det en plassering i MB:1 med 64,1%, og mellom 72 og 78 prosent i 6-årsklassene. Det holdt til to 2. plasser og en 4. plass.

 

Reserve: 

Mr. Gold G

e. Milan/Lobster/Vivaldi

Rytter: Louise Almlund Løkken
Oppdretter: Gitte L. Andersen
Eier: Sture Andersson og Louise Almlund Løkken

Mr. Gold G er en DV-hingst som er kåret i Norsk Varmblod. Med rytter Louise Almlund Løkken vant han Breedersfinalen for 5-åringer i fjor.

I år har ekvipasjen to seire på norsk jord. Begge i unghestklasser under stevnet på Ellingsrud i mai, hvor de oppnådde 79,4 prosent i det innledende programmet og 85,6 i finaleprogrammet. De startet også 6-årsklassen under Scandinavian Open i Falsterbo, hvor det ble en 16. plass i den innledende klassen og dermed ikke finaleplass.


Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*