Dansk hoppekåring i Norge

Dette innlegget ble publisert 21. juli 2011 og innholdet kan være utdatert.


Påmeldingsfristen til hoppekåringen i Dansk Varmblod nærmer seg med stormskritt. Nytt av året er at også 2-årshopper kan stilles.

Det er tredje gang at det arrangeres Dansk Varmblod hoppekåring i Norge. Den 17. september vil det være mulig å stille hopper til eksteriørkåring og sadelkåring i sprang og dressur på Fredriksborg Hestesportssenter i Østfold. For hopper som kun er eksteriørkåret og ikke har avlagt bruksprøve tidligere, er det også mulig å avlegge éndags-avprøvning. Det er også åpnet for omkåring av tidligere kårede hopper.

Eliteskue
Arrangementet kvalifiserer til uttakelse til Dansk Varmblods Eliteskue i 2012. Kravet for å kunne bli uttatt er at hoppen oppfyller betingelsene ifølge DVs vedtekter på vanlig måte. Et av grunnkravene er at hoppen må ha Dansk Varmblods hestepass, og kåres til DH med godkjent rideprøve («R»). Hvis hoppen uttas etter avholdt Eliteskue i Danmark, gjelder uttakelsen til det etterfølgende års Eliteskue, noe som vil være aktuelt for årets hoppekåring.

Bedømmelse av 2-årshopper
Nytt i år er det at man også kan få bedømt 2-årshopper. Hoppen må registreres i Dansk Varmblod, og det er nødvendig med medlemsskap. Dommere i år er avlsledelsen i Dansk Varmblod, representert ved Poul Graugaard og Ole From Christensen.

Til sammen er nå over åtti norske hopper kåret inn i Dansk Varmblod i Norge. For mer informasjon om arrangementet og påmelding, gå til avlsinspirasjon.noPåmeldingsfrist er 1. august.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*