Skrivefeil ga for høye hinder

Dette innlegget ble publisert 5. juni 2011 og innholdet kan være utdatert.

En skrivefeil gjorde at 3-åringene på Strömsholm hoppet 120 cm i stedet for 110 cm.

Under den andre 3-årstesthelgen på Strömsholm den 13. – 15. mai bemerket en SLU-student at hestene her var tvunget til å hoppe høyere for å oppnå godkjent resultat enn hva hun tidligere i uken hadde sett på to andre bedømmelser. Det rapporterer Tidningen Ridsport. Etter å ha kontrollert hvilken høyde som gjelder (110 cm) på ASVHs hjemmeside, kontaktet hun arrangøren, som i begynnelsen stilte seg spørrende til dette. På banen hadde både dommeren og foreningen med seg reglementet hvor høyden var angitt til 120 cm. Hvordan kunne det ha seg? Svaret er ganske enkelt at det har skjedd en skrivefeil i reglementet som oppdateres før hver sesong.

Ridsport påpeker at «Det röda ridhuset» på Strömsholm ikke er av de letteste for å løshoppe unghester, med sin størrelse, ikke optimale underlag og solflekker på enkelte tider av døgnet. Men når tolv av de 51 startende ikke klarer godkjent (en eller flere karakterer under 5) burde noen begynne å lure, mener Ridsport. Tolv underkjente heste rer mer enn hva samtlige andre bedømmelser da hadde hatt til sammen.

– Det er pinlig for oss, og veldig beklagelig for hestene og hesteeierne dette gjelder, uttaler Niklas Lindgren i ASVH. – Vi håper likevel å kunne rette det som har blitt feil. Det som kan ha hendt er at noen hester klarte å hoppe 110 cm, men ikke 120 cm –  og dermed ikke har blitt godkjente, til tross for at de skulle det. Den aktuelle dommeren har notert ned alle sprang for samtlige hester og kommer å gå gjennom disse for å bedømme hvilke hester som er berørt. ASVH og dommeren skal deretter ha en fortsatt kontakt om eventuelle justeringer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*