– Sjelden man får ri tre så gode hester på rad

Dette innlegget ble publisert 24. februar 2011 og innholdet kan være utdatert.
Swix e. Sandro Hit/Depardieu

Kåringen nærmer seg slutten, og torsdag var det de mer rutinerte hingstene som skulle imponere dommere og publikum på Brunstad.

De fem hingstene som var inne til eksteriørbedømmelse onsdag kveld ble i dag vist fram under rytter. Gangartshestene ble kun vist av sine egenryttere for publikum, mens de eldre spranghestene også ble ridd av testrytter Torben Frandsen (DK). Testrytter for gangartshestene, Nikolai Kowalski, kom med sine kommentarer basert på sitt ritt tirsdag.

Kat. nr. 15 Swix e. Sandro Hit/Depardieu/Manstein

– En meget lettridd hest med god gang og deilig ryggsving, en deilig energi i trav og galopp, utrolig samarbeidsvillig hest som virker å ha et riktig temperament – hvis jeg skal si noe om framtiden til den, så er det at det er absolutt en hest med en framtid på dressurbanen.

Kat. nr. 16 Thorsøs Ludwig e. Lauries Crusador xx/Mon Ami x/Grandis

– En hingst kanskje med litt sterk karakter som innimellom  går litt imot hjelperne. Men for meg virker det også litt som et styrkespørsmål, at den mangler noe styrke i sin overlinje. Hvis man skal fremheve noe på den, så er det især galoppen hvor den gir en god fornemmelse, og galopperer energisk – men den mangler litt i travet med å henge sammen. Den mangler litt sving, bæring og avskubb.

Kat. nr. 18 Amico Mio e. Stakkato/Graf Grannus/Milan

– Det er i mine øyne en litt ekstra hest, man har en riktig god fornemmelse når man sitter på den. Den er smidig i kroppen. Den rører en enkelt gang ved et hinder og retter opp med det samme og det er er riktig godt tegn for en spranghest. Det er en ingen tvil om at den har en internasjonal karriere foran seg.

Kat. nr. 19 Acolino e. Acorado/Latus II/Caletto II

– Man kan merke at det er en hest med utrolig mye erfaring, den har gått mange 150 cm-klasser og det bærer den også preg av, den er meget rutinert på hinderne. Det er ingen tvil om at når man sitter på den så har man fornemmelsen om at den kan hoppe støttene ut og det er helt sikkert en hest Stein vil få mye glede av den på internasjonale baner.

Kat. nr. 20 Carême e. Radiator/Contender/Landgraf I

– Den siste hesten er også en riktig fin hest, og det er ytterst sjelden man får lov til ri tre så gode hester på rad. Man kan merke på denne hesten at den er knapt så rutinert som de to andre, men den avvikler et riktig godt sprang, og det er ingen tvil om at hesten har kapasitet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*