For Pleasure er gått bort

Dette innlegget ble publisert 19. februar 2011 og innholdet kan være utdatert.

For Pleasure med Lars Nieberg (foto: FEI).

En av verdens mest suksessfulle spranghingster døde fredag.

Hannoveranerhingsten la seg ned for å rulle seg fredag morgen, men reiste seg ikke opp igjen. – Det er med stor sorg vi må melde at den 25 år gamle For Pleasure døde 18. februar rundt klokka ni om morgenen. Han var ved god helse og hadde i årevis hygget seg utendørs med sin ponnivenn Max. Vi er takknemlige for å ha hatt en så eksepsjonell hingst hos oss så lenge, og vi vil aldri glemme ham, skriver Marcus og Johannes Ehning på sine nettsider.

Furioso II-sønnen tok OL-gull for lag i Atlanta med Lars Nieberg i 1996, før han så fikk EM-gull i Mannheim med samme rytter. Marcus Ehning begynte å ri hesten fra og med 1998, og sammen tok de VM-gull for lag i Roma. Den bragden gjentok ekvipasjen året etter i EM, og i 2000 vant ekvipasjen også OL-gull for lag. For Pleasure hadde elleve års erfaring på høyeste nivå i sprangridning. I 2006 ble han pensjonert fra sporten under CHIO-stevnet i Aachen.

For Pleasure har gjort seg bemerket i avlen, og har produsert mange gode avkom, deriblant flerfoldige kårede hingster. Han fikk et svært godt resultat i sprang under sin egen bruksprøve, nemlig 145,95. Som hingst har han gjort seg bemerket med sin nedarving av en solid modell, enorm kraft og positiv holdning. For Pleasure ble blant annet godkjent for Holstein, Oldenburg, Hannoveraner, Westfalen, Selle Français og BWP.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*