Føllsesongen er i gang

Dette innlegget ble publisert 28. februar 2011 og innholdet kan være utdatert.

Hoppeføll e. Axells Marquise (foto: reierstadridehest.no).

Føllsesongen starter ekstra tidlig i år, og Avlshest.no kan hittil rapportere om to føll født i 2011.

Allerede 30. januar ble det født et hoppeføll hos RR Reierstad Ridehest ved Unn Reierstad på Kløfta hvor hoppen står oppstallet. Det var hoppen Feliana født 1995 (e. Feuertanz I/Diamir/Achmed) som nedkom med et hoppeføll etter den ni år gamle palomino-hingsten Axell’s Marquise (Mackay/Tissot/Pegasus). Feliana er en tyskfødt avlshoppe som har gått 145 cm og som nå er solgt til Sverige med føll ved fot. Oppdretter er Andreas Høiås.

Fredag 25. februar fikk også Avlshest.no-redaksjonen sitt første av i alt to føll som er ventet denne sesongen. Sent på kvelden fikk den 4-årige hoppa S.E. Chloé (e. Crelido/Corland), som var Årets 2-årige spranghoppe i Norsk Varmblod i 2009, sitt første føll.

Hoppeføll født 25. februar 2011 e. Favorit Ask/Crelido/Corland.

Til tross for 90 cm snø ute bestemte hoppeføllet seg for å entre verden før termin.

Føllet er etter Favorit Ask, en belgiskfødt hingst etter Diamant de Semilly/Darco/Quidam de Revel som var fløyhingst i Dansk Varmblod i 2010.  Oppdrettere er Nils og Åse-Berit Jamne i Sigdal.

Vet du om flere føll? Send inn til oss, så legger vi ut føllet i vårt føllgalleri. Føllgalleriene har vært en stor suksess, og vi håper dere for fjerde år på rad vil sende inn de unge og håpefulle til oss.

post@avlshest.no

1 Trackback / Pingback

  1. Årets første føll! | RR Reierstad Ridehest

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*