Qallwesto og Mr. Gold G finaleklare

Dette innlegget ble publisert 22. oktober 2010 og innholdet kan være utdatert.
Anne Cathrine Sellæg og Qallwesto under NBT-finalen i august. (Foto: Eva Kindahl)

Vinnerne av Norsk Breeders Trophy i dressur og feltritt for 6-åringer har nå kvalifisert seg til finalen i det svenske championatet.

Svensk Avels og Sportschampionat finner sted på Flyinge og Anne Cathrine  Sellæg og Qallwesto tok en 9. plass i kvalifiseringen etter å ha oppnådd 79,8 prosent og får dermed starte lørdagens finale. Qallwesto er en svensk varmblodsvallak etter Qalle med Midt-West Ibi-Light som morfar.

Vinneren av klassen som hadde 40 startende ble Mads Hendeliowitz på Jimmie Choo Seq med 87,6 prosent. Jimmie Choo Seq er etter Sandro Hit/Blue Hors Don Schufro.

Finale for Mr. Gold G
I den første kvalifiseringen for 5-åringene oppnådde Louise Almlund Løkken og Mr. Gold G 74,8 prosent hvilket holdt til en 13. plass og de kvalifiserte seg ikke til finalen som var forbeholdt de tolv beste.

Men ekvipasjen fikk 76,2 % i den andre kvalifiseringen i dag og vant foran Mads Hendeliowitz på Detroit (Don Frederico – Aarking xx), Maria von Essen på Pinoccio (Metall/Briar) og Helena Nilsson på Worldman II (Warsteiner/Donnerhall). Alle disse går til finalen på søndag sammen med de tolv andre ekvipasjene som allerede er klare.

En av dommerne i klassen, Bo Jenå, ga hingsten denne kommentaren:

– I dag var hingsten mye mer spenstig og viste seg bedre enn i den første kvalifiseringen. Han har en rund og veldig trivelig galopp, i dag fikk den mer energi og da ble den enda bedre. Ja, hele hesten vant på mer energi.

Mr. Gold G (e. Milan/Lobster) er kåret i Norsk Varmblod og har ifølge bedekningsstatistikken hatt to hopper i årets sesong. Han vant tidligere i år Norsk Breeders Trophy for 5-åringer.

Kilde: Tidningen Ridsport

Louise Almlund Løkken tok også en 43. plass med Katholms Minot i den første kvalifiseringen. Vallaken etter Milan/Mago xx oppnådde 64,8 prosent, mens det ble 22. plass og 67,6 % i den andre kvalifiseringen.