Heart-Ache BS vinner i DV

Dette innlegget ble publisert 27. oktober 2010 og innholdet kan være utdatert.

Heart-Ache BS vant materialprøven på Vilhelmsborg og står oppført med 25 bedekninger i Norge sesongen 2010.

Den 3-årige hingsten, som denne sesongen har vært stasjonert i Norge, ble i dag utpekt som vinner av materialprøven i Dansk Varmblod.

14 hingster avsluttet i dag den 35 dager lange materialprøven. De var delt inn i dressur og sprang og så i 3-, 4- og 5-årsklasser. Av spranghestene var det to 3-åringer og tre 4-åringer som deltok.

4-årige Toulouse imponerte med 892 poeng.

Gledelig nok for flere norske hoppeeiere var det Heart-Ache BS (e. Heartbeat/Candillo/Lagano) som ble utnevnt til materialprøvevinner av spranghestene. Hingsten var premiehingst i Herning i mars, og har denne sesongen vært stasjonert hos norske JJ Horses. 3-åringen står ifølge dem med hele 25 bedekninger i år. Disse avkommene vil registreres i Dansk Varmblod som en følge av Norsk Varmblods nye regler om importsæd og krav om bruksprøve for 3-åringer. Heart-Ache BS oppnådde en sum på 845,5, hvor han blant annet fikk 9 i kapasitet under rytter fra både treningsleder Bjarne Mark og dommerne.  Med bestått prøve over 800 poeng betyr det at den går direkte til hingstekåring i Herning sammen med sin bror, fløyhingsten Heart-Throb BS (e. Heartbeat/Barnaul xx/Lagos), som oppnådde 802 poeng. Begge hingstene er etter Heartbeat, er født samme natt og er oppdrettet av samme mann, nemlig Søren Bøgestad. Begge hingstene eies nå av Stald Cajus.

Av de 4-årige spranghestene var det Toulouse (Toulon/Pardarco/Dimenos) som imponerte mest og gikk ut av testen med hele 892 poeng. Hingsten fikk hele 9,5 tre ganger i kapasitet. Også Casilius (e. Casall/ Cambridge/Carthago Z) går videre til Herning med 852 poeng.

Rausing ble materialprøvevinner i dressur, og står oppført med 3 bedekninger i Norge.

Av de 3-årige dressurhestene fikk kun to hingster mer enn 800 poeng. Dette var premiehingsten Rausing (Rock Forever/Dimension) og Bøgegårdens Boney M (Belissimo M/Worldly/Werther) som går direkte videre til hingstekåringen i Herning i mars med henholdsvis 881,5 og 833,5 poeng. Reglene tilsier at materialprøvevinneren skal velges ut av de 3-årige hingstene, og Rausing ble materialprøvevinner på dressursiden. Rausing står ifølge Norsk Varmblods bedekningsliste for 2010 oppført med 3 bedekninger, men i likhet med Heart-Ache BS er ikke disse avkommene i utgangspunktet registreringsdyktige i forbundet.

Flere hingster endte med et resultat på under 800 poen. Det betyr at avlsledelsen tar stilling til den individuelle hingsten før den potensielt inviteres til hingstekåringen i Herning.

Swix (e. Sandro Hit/Depardieu) og Isabel Bache.

Dette gjelder også norskfødte Swix (e. Sandro Hit/Depardieu) som er oppdrettet og eies av Kristin G. Andresen. Den 4-årige hingsten ble kåret i Herning, og oppnådde nå 774,5 poeng. Fløyhingsten Soreldo (Sorento-Ronaldo) blant de 3-årige dressurhestene innfridde ikke helt og fikk kun en score på 752 poeng etter blant annet å ha blitt trukket mye i skritt. Hingsten har hatt 102 hopper i Danmark i år.

Av de 5-årige dressurhingstene fikk Tailormade Red Rebel (e. Blue Hors Romanov/Donnerhall) 816,5 poeng.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*