God debut i FEI World Cup

Dette innlegget ble publisert 31. oktober 2010 og innholdet kan være utdatert.

Crelido under Kingsland Oslo Horse Show.

Den NV-kårede hingsten Crelido debuterte i dag i verdenscupen med sin rytter Stein Endresen.

– Dette er den største verdenscupen jeg noen gang har ridd, og definitivt den største konkurransen Crelido har hoppet, fortalte Stein Endresen på telefon fra Lyon til Hestesport.no tidligere i dag. Kun ni av de 39 ekvipasjene gjennomførte feilfritt. Den norske ekvipasjen pådro seg ett riv og en tidsfeil. Crelido er 14 år, men har ikke mye rutine på den internasjonale konkurransearenaen.

– Man kan vel si at Crelido er et 14-årig talent. Hesten hoppet en del som seks- og syvåring. Senere ble han brukt som dressurhest. Jeg fikk ham til disposisjon for to år siden, og det siste året har han virkelig utviklet seg og vokst med oppgavene. I hans debut i verdenscupen i dag viste han at han kan hoppe det aller største og vanskeligste. Han gjorde en super jobb og hoppet trekombinasjonen lett. Feilen i dag var min egen, jeg kom litt for langt ut på buen inn til den første kombinasjonen, måtte ri til litt for kraftig inn, dermed ble det litt for kort ut og vi tok B- hinderet. Men det er godt å vite at jeg kan regne med ham fremover mot neste års EM, konkluderer en fornøyd Stein Endresen til Hestesport.no.

Crelido ble kåret med 1. premie i Norsk Varmblod  under kåringen på Brunstad i 2009.

Meredith Michaels-Beerbaum vant  verdenscupklassen i Lyon på Checkmate (e. Contender/Pik Bube II) foran Gerco Schröder og Eurocommerce New Orleans (Colbert x Carthago), mens tredjeplassen gikk til Rene Lopez på Noblesse Des Tess (Cumano x Irak E).

Kilde: Hestesport.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*