Unghestchampionatet 2010

Dette innlegget ble publisert 26. september 2010 og innholdet kan være utdatert.

Proposisjonene er klare, og du kan nå melde deg på Unghestchampionatet 2010.

Unghestchampionatet arrangeres 30. og 31. oktober og er åpent for 3- og 4-årige ridehester. I likhet med Stall-Ks 4-årscup stiller hestene uavhengig av stamboktilhørighet. Også 5-årige hopper som har hatt føll kan delta. Lørdag kveld inviteres det også til festmiddag.

Sprangchampionatet vil gå på lørdag, mens dressurhestene går søndag. I år skal arrangementet finne sted hos Lefdals rideskole som ligger mellom Tønsberg og Horten. Ridesenteret er nylig oppgradert og har to ridehaller, hvor den nyeste på 26×63 meter ble satt opp våren 2010. Her er det også bl.a. restaurant i andre etasje med utsikt til begge ridehallene.

Påmeldingsfristen for arrangementet er 15. oktober.

De 3-årige dressurhestene skal ris av egenrytter for dommerne i ti minutter, mens de får løpende instrukser. De skal vise skritt, trav, galopp, volte og ev. slangelinjer med tre buer. Skritt, trav, galopp, ridbarhet og kapasitet vurderes med karakterer fra 1 til 10 med tidels desimaler for hvert delmoment.

Det samme opplegget gjelder også for de fireårige hestene, men her settes det større krav til harmoni, balanse og ferdigheter.

De yngste spranghestene vises enkeltvis og bedømmes i løshopping etter teknikk, kapasitet, taksering, galopp og temperament. Løshoppingsbanen består av tre hindre – to hjelpehinder og én oxer. Maks høyde for 3-åringene er 120 cm.

Fireåringene skal vises av egenrytter på en liten bane bestående av fire til fem enkelthindre med makshøyde på 1oo cm. Dommerne gir løpende instrukser, og hver ekvipasje rir i cirka ti minutter. Her gis det karakterer for teknikk, kapasitet, galopp, ridbarhet og rytme/balanse.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*