Snart klart for hoppekåring

Dette innlegget ble publisert 27. september 2010 og innholdet kan være utdatert.

Til helgen blir det igjen privat Dansk Varmblod hoppekåring på norsk jord.

Årets kåring som finner sted lørdag 2. oktober har 53 meldte hopper, hvorav 21 sadelkåringshopper. I år som i fjor foregår arrangementet på Tune trav- og ridesenter i Østfold. Arrangementet gjennomføres av en samarbeidsgruppe med norske avlere med JJ Horses i spissen. For deltagelse ved kåringen kreves Dansk Varmblods medlemskap, og hoppen må forut for kåringen registreres ved Landskontoret for Heste i Danmark.

Ole Hummelshøj / Maranello ved 4-års DSA

Testrytter for sadelkåringshoppene blir i år Ole Hummelshø som har lang erfaring som testrytter under sadelkåringer og stasjonsavprøvninger for Dansk Varmblod.

Kvalifiserer til dansk eliteskue
Nytt av året er at det nå er vedtatt i Dansk Varmblods hovedbestyrelse at det kan uttas hopper til DVs eliteskue ved hoppekåringen. Kravet for å kunne bli uttatt er at hoppen oppfyller betingelsene ifølge DVs vedtekter på vanlig måte.

Et av grunnkravene er at hoppen må ha Dansk Varmblods hestepass, og kåres til DH med godkjent rideprøve («R»). Hvis hoppen uttas etter avholdt Eliteskue i Danmark, gjelder uttakelsen til det etterfølgende års Eliteskue, noe som vil være aktuelt for årets hoppekåring.

For mer informasjon og tidsplan, se Avlsinspirasjon.no.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*