Slik gikk Bundeschampionatet

Dette innlegget ble publisert 18. september 2010 og innholdet kan være utdatert.

Con Chello vant Bundeschampionatet for 5-åringer (foto: faksimile Clipmyhorse.de).

De 5-årige hingstene dominerte i årets sprangfinale, mens hoppene overbeviste blant seksåringene.

Det var hingster fra første- til femteplass i finalen.Kun de åtte beste gikk videre til andre omgang i finalen.  Con Chello (e. Chello/Come On/Ricardo) vant alle kvalifiseringene med sin rytter Phillipp Weisshaupt som også red mange andre hester. I finalen oppnådde de hele 9,5 og 9,8 i score og kunne dermed ta med seg utmerkelsen hjem. Con Chello er kåret i Tyskland, og oppnådde også 9,8 i karakter i løshopping under sadelkåring i 2008.

Nummer to ble Carell ridd av Eva Deimel. Westfalen-hingsten e. Cayetano/Contender fikk 9,30 og 9,60 i finaleomgangen. Han fikk 9 og 8,5 i de innledende rundene. Den danskfødte holsteinerhingsten Diarado (e. Diamant de Semilly/Corrado I/Contender) fikk 9 og 9 i finaleomgangen etter å ha oppnådd 9 og 9,3 i kvalifiseringene med sin rytter Bastian Freese.

Norskkårede Captain Hook klarte bragden å kvalifisere seg til årets Bundeschampionat. I kvalifiseringen ble det et riv og tidsfeil, og det ble dermed trøsterunde for den enøyde hingsten som har oppnådd svært gode resultater fra Tyskland denne sesongen.

Nummer sju fra Bundeschampionatet i fjor, Cornet du Lys (e. Cornet Obolensky/Champion du Lys/Alexis Z) vant de to innledende kvalifiseringsomgangene med Henrik von Eckermann på ryggen. Med imponerende 9,4 og 9 i kvalifiseringene var denne ekvipasjen store favoritter for finalen. Men i finalen ble det 18. plass på Cornet Obolensky-hingsten etter å ha fått et nedslag. Med et trekk på 0,5 basert på dommerkarakteren 8,5 ble finalekarakteren 8,0. Hele seks av de ti første plasseringene var besatt av hopper. Balsandra (e. Baloubet du Rouet/Sandro) gikk bedre for hver runde med sin rytter Patrick Stühlmayer, og med raskest tid i omhoppingen ble det derfor en hoppeseier i Bundeschampionatet 2010.

Bundechampionat er en stor utfordring for de unge hestene, ettersom de går flere kvalifiseringer med stigende vanskelighetsgrad. For 6-åringenes del avsluttes det hele med en tidshopping.