– La fireåringen ha det gøy!

Dette innlegget ble publisert 18. september 2010 og innholdet kan være utdatert.

Svenske Maria Gretzer forteller hva hun vil se i de fireårige spranghestene.

Det finnes mange spørsmål omkring hvordan man best skal forberede unghesten før 4-årschampionatet og hvordan de blir bedømt. Maria Gretzer er tidligere sprangrytter på høyeste nivå og har dømt Swede Horse-finalen i Sverige i mange år. Under hennes clinic på Flyinge ga hun sin mening om hva hun ser etter, og hvordan hestene bør forberedes. Dette har svenske Hippson.se gjengitt i en artikkel på deres nettsider.

– Et stort problem med fireåringene har vært at de ser altfor uengasjerte og uinteresserte ut under semifinalene, forteller Gretzer. – For noen år siden hoppet alle hestene med gramantøyler og de så ut som 12-åringer. Hestene kikket overhodet ikke opp på hinderne og det virket ikke som de syntes det var gøy.

Etter dette ble reglene endret og det ble forbudt å ri med gramantøyler på unghester på oppvarmingsbanen. – Vi ville forsøke å få fram budskapet om at hesten ikke får mer poeng fordi den knekker på nakken. I stedet bør rytteren fokusere på hva som passer den individuelle hesten best. Det finnes hester som går i fin form av seg selv, men det finnes også de som har en lengre grunnform og som likevel hopper veldig bra. Det viktigste er at hesten går fram og har interesse for det den skal gjøre, forteller Maria.

Les hele artikkelen fra Hippson.se her og få flere tips til hvordan unghesten kan forberedes til unghestchampionatene. I oktober arrangeres blant annet finalen for 3- og 4-årstester, samt Unghestchampionatet i Østfold.

Maria Gretzers tips

  • Opp med blikket! Se framover.
  • Ha en lett og balansert sits
  • Bruk veggene i ridehuset for å bremse opp etter hinderne
  • Pass på at hesten er aktiv i galoppen og regulerbar før du hopper

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*