8 feil i finalen

Dette innlegget ble publisert 26. september 2010 og innholdet kan være utdatert.

Det ble åtte feil på Cabachon og Stein Endresen i finalen i Lanaken.

Det holdt ikke helt inn for vår eneste norske ekvipasje i finalen i Unghest-VM, men danskene tok en etterlengtet medalje.

Etter en strålende innsats i 6-årsklassen ble det i dag dessverre åtte feilpoeng på Stein Endresen og holsteinerhingsten Cabachon (e. Casall/Concerto II). Med en 39. plass klarte de dermed ikke å forbedre 9. plassen fra 5-årsfinalen i fjor, men innsatsen til ekvipasjen har vært særdeles god også i årets mesterskap, hvor de som eneste norske ekvipasje klarte å kvalifisere seg til finalen med to feilfrie kvalifiseringsrunder.

Seieren i seksårsfinalen tok den irske hingsten NLS Coole Al Clover (Aldatus Z/Clover Hill) ridd av Clement McMahon. Nederlandske Harrie Smolders red inn til sølv på den belgiske hingsten Emerald (Diamant de Semilly x Carthago Z). En fransk vallak ved navn Quimono De La Roque (e. Kannan/Quick Star) la beslag på tredjeplassen, ridd av australske Edwina Alexander.

Cortado tok VM-bronse i Unghest-VM. Her i Herning med Jannike West.

5-års
I femåringenes finale ble det en brasiliansk seier på hollandsk hest. Camilla Mazza De Benedicto og KWPN-vallaken Always There (Indoctro x Voltaire), som også har vunnet det hollandske championat for 5-årige spranghester, tok gullet foran Cornet Obolensky-sønnen Comme Il Faut som har den legendariske Ratina Z (e. Ramiro) som mor. Westfalerhingsten ble ridd av tyske Franz-Josef Dahlmann.

Gledelig nok ble det dansk bronse i femårsfinalen i år. Andreas Schou og Cortado (Cassini II/Lorenz) leverte en forrykende runde i omhoppingen og kapret tredjeplassen. – Cortado har kjempet helt fantatisk, sier Andreas til Ridehesten som også fortalte at han ville satse alt når man først var kommet til finalen. Cortado har ikke gått på tid før, men den oppgaven tok han fantastisk og kjempet med meg hele veien.

Det er heller ikke Andreas som rir ham til daglig, men broren Christian – som også har kvalifsert ham. Men i og med at det ikke er lov å ha med mer enn tre 5-årshester hver, besluttet brødrene å ta med Cortado og la Andreas ri ham.  Planene framover er å la Cortado slappe av og fortsatte i samme rytme og utdannelse. – I Sverige har han hatt cirka 30 hopper i år, men kun 5-10 stykker i Danmark, kan Andreas fortelle.  Danskene hadde for øvrig med fem ekvipasjer i finalen i år.

7-års
Arrangørlandet fkk en hjemmeseier i klassen for de eldste unghestene. Pieter Davos og BWP-vallaken med det noe kompliserte navnet Equipharma Dax van ‘Dabdijhoeve (Desir du Chateau x Clinton) tok gullet foran tyske Rene Tebbel på holsteinervallaken Cooper (e. Colman/Limbus). Bronsen gikk til den irske hoppa Ballypatrick Mystique (e. Heritage Fortunus x Cavalier Royale) ridd av Greg Broderick.

Sires of the World
Finalen for de eldre avlshingstene ble avviklet lørdag, og det ble gull til Frankrike. Pénélope Leprevost og Oscar des Fontaines tok seieren foran  holsteinerhingsten Carinjo 9 (Cascavelle x Landgraf I) ridd av tyske Thomas Voss. Også her kom en skandinavisk representant på bronseplass, i det Hip Hop (e. Feliciano/Electro) og Erika Lickhammer red inn til tredje beste tid i omhoppingen. Danske Andreas Schou fikk fjerdeplassen på sin makker Uno’s Safier (e. Numero Uno/Safier).

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*