Ut av dvalen

Dette innlegget ble publisert 13. august 2010 og innholdet kan være utdatert.


Helgen 7. – 8. august arrangerte region 6 i Norsk Varmblod en etterlengtet utstilling på Egersund og Dalane Ridesenter.

Foto: Agnethe W. Fredheim og Rebecca Hoffmann

Vestlandsregionen er tørket støv av og nyoppstartet – og 23 deltakere var påmeldt til de ulike klassene som gikk over to dager. Utstillingen omfattet både hopper, forbesiktigelse av hingster, unghester og føll, og det var med både spenning og forventning i kroppen arrangørene åpnet arrangementet med veterinærsjekk lørdag morgen.

3-årige Alessi (e. Aurelio/Ahorn Z) fikk 2. premie og ble beste norskfødte gangartshest.

– Som helt ferske arrangører har vi erfart at det å stelle i stand til utstilling ikke bare er en enkel sak. Det er mye som må ordnes, og det er mye som kan gå galt. Siden dette var vårt første år tok vi regning med at ikke alt ville gå knirkefritt, likevel er vi mer enn fornøyde med årets arrangement. Vi slet litt med tidsoppsettet, spesielt på lørdagen, men vi ble ferdige før kvelden tok helt over. Både dommerne, Guri Harr og Live Skatvedt, funksjonærene og utstillerne skal ha en stor takk for at det gikk så bra som det gikk! forteller Silje Bjørnevik og Agnethe W. Fredheim.

3-årige Numero (e. Numero Uno/Cassini I) ble stilt i kvalitetsklasse 2 og ble beste norskfødte spranghest.

Lørdag var satt av til 3- og 4-åringer, eldre hopper, typegodkjenning og forbesiktigelse av hingster. Det var totalt åtte hester som møtte til bedømning, og seks av disse avla rideprøver.

Dagen startet med eksteriørbedømming og løshopping. Da dette var overstått fikk dommerne en pause mens regionen spanderte en clinic med Dave Thind til de oppmøtte. Den hadde fokus på ridning av unghester basert på den tyske treningsskalaen. Ekvipasjen som deltok var juniorrytteren Ingelin Egeskog og den tyskfødte Dea Saphira (e. Sion/Degen), som eies av Kerstin Egeskog.

Tyskfødte Dea Saphira (e. Sion/Degen) fikk 1. premie og ble beste gangartshest.

– De demonstrerte hvor viktig et velfungerende sete og en korrekt sits er for hestens arbeid. Ingelin viste blant annet en tilbakelent sits som legger for mye vekt på hestens lend, og dermed gjør det vanskelig for den å sette bakbeina sine korrekt under seg. Da den unge rytteren rettet seg opp og red hesten bakenifra og inn i hånden var forskjellen stor. Det er sjeldent man ser en 14-åring ri en stor hest med så fintfølende hjelpere og korrekt ridning, slik at det hele er en fryd for øyet, sier Bjørnevik og Fredheim.

Da det omsider var tid for rideprøvene åpnet også himmelen seg, og deltakerne fikk oppleve ekte vestlandsvær. Alle rideprøvene ble likevel gjennomført uten problemer, tross regnværet, både av egenryttere og testrytter Dave Thind.

Jeanne d'Arc ble 2. premiert og beste spranghest. Her med testrytter Dave Thind.

Resultater

  • Den tre-årige hoppen Alessi (e. Aurelio, u. Kalinka ue. Ahorn Z) oppdretter og eier: Lena Stene ble 2. premiert og beste norskfødte gangartshest.
  • Den tre-årige hingsten Numero (e. Numero Uno, u: Mira ue. Cassini I) oppdretter: Merete Rød eier: Lisbeth Ferstad Nordbø og Merete Rød ble stilt i kvalitetsklasse 2 og ble beste norskfødte spranghest.
  • Hoppen Dea Saphira (e: Sion, u: Donna ue. Degen) oppdretter: Holland eier: Kerstin Egeskog ble 1. premiert og beste gangartshest.
  • Hoppen Jeanne d’Arc (e: Caretino,  u: Lugana I ue. Cor de la Bryere) oppdretter: ukjent eier: Viacomte AS ble 2. premiert og beste spranghest.

Det møtte også opp to hopper til typegodkjenning, hvor den ene, Ramilott (e. Kentucky/Pilot), ble typegodkjent med 8 i helhet i eksteriør og 7,8 i sprangindeks.

Søndag var det klart for føll og unghester. Det var også satt opp en showklasse for hester uten andre utstillingstilbud.

Først ut var føllklassene. Det ble vist fem føll. Hele fire av disse ble stilt i kvalitetsklasse 1 og dermed også tatt ut til Eliteskuet.

Dagens føll ble Joas Randonné (e. BH Romanov/Laurenz).

Dagens føll
Føllet Joas Randonné (e. Blue Hors Romanov u. Thorupsgård Wanessa ue. Laurenz) ble dagens føll.

Uoffisiell åringsklasse
I åringenes uoffisielle klasse ble to av fire åringer tildelt 8 i helhet, nemlig Stern Robinov (e. BH Romanov/Lebensmann) oppdretter og eier Tonja Knapstad  og Engas Alzack (e. BH Zack/Lillemarkens Arkibal) som er oppdrettet av Kady Besseberg og eies av Pauline Grødem.

Engas Alzack (e. BH Zack/Lillemarkens Arkibal) var én av to åringer som fikk 8 i helhet i den uoffisielle bedømmingen.

2-åringer
Dagens eneste to-årige hingst Royal Lacaro M (e. Stutteri Jestis Larno u. Royal Domenique Z ue. Accent) ble stilt i klasse 2.

Før premieutdelingen til åringene og 2-årsklassen fikk de fremmøtte en oppvisning med den ferdigkårede hingsten Stutteri Jestis Larno. Hingsten hadde flere avkom til bedømming i helgen, hvor av et føll ble stilt i kvalitetsklasse 1 og tatt ut til eliteskuet.

Stutteri Jestis Larno (e. Loran/Alibi).

Region 6 er meget fornøyd med årets utstilling og vil takke utstillere, dommere, funksjonærer, alle gavmilde sponsorer, hvor vi vil framheve Hööks Stavanger og ikke minst publikum for at vi fikk til et vellykket arrangement.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*