Gull til UNO Donna Unique

Dette innlegget ble publisert 9. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Ingen kunne matche fjorårets sølvmedaljevinner UNO Donna Unique i 6-års finalen.

Den sorte Don Schufro-datteren tok en klar seier og dermed også med seg den edleste medaljen i Verden søndag. Dommerne endte på en totalkarakter på 9,46, hvilket var milevis foran konkurrentene.

Hoppa som er oppdrettet av Stutteri UNO og ris av Anderas Helgstrand fikk karakterene 9,5 for trav, 10 for skritt, 9,3 for galopp, 8,9 for ettergift og 9,6 for helhetsuttrykk.

Helgstrand ble i fjor historisk etter å ha vunnet både gull- og sølvmedaljen i 5-årsklassen med Hønnerup’s Driver og UNO Donna Unique. Men allerede i kvalifiseringsklassen var det tydelig at det var den unge hoppa som var det sterkeste kortet i år. Hønnerups Driver, etter Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro, var ikke like overbevisende og endte på 7,8 totalt, hvilket kun holdt til en 12. plass i finalen. Dommerne beskrev han som en hest med masse potensiale, men bemerket at samlingen gjennomgående var overdreven og travet for kadensert.

Helgstrand var ikke imponert over dommernes vurdering og uttrykte skuffelse under pressekonferansen.

– Jeg har vunnet, men er utrolig skuffet over bedømningen av Driver og indirekte kritikken av min ridning, sa Helgstrand i følge Tidningen Ridsport.

Blickpunkt og Eva Möller tok med seg enda en bronsemedalje.

2 x Möller
Og med Hønnerups Driver ute av bildet var det i år Eva Möller som tok med seg 2 medaljer. Fjorårets bronsemedalist Blickpunkt fikk med seg enda en bronse, mens Möller sikret sølvmedaljen på Soliere, en hingst etter Sandro Hit/Donnerhall, som oppnådde 8,66 totalt.

Dommerne ga hannoveranerhingsten 8,8 for trav, 8,2 for skritt, 9 for galopp, 8,8 for ettergift og 8,5 for helhetsinntrykk. De likte særlig galoppen som hadde en klar oppoverbakketendens og changementene.

Blickpunkt fikk 8,8 for trav, 8,6 for trav og 8,4 for galoppen. For ettergift ga dommerne 8,2 og for helhetsinntrykk 8,7. Det ga en totalkarakter på 8,54.

De neste to plassene gikk også til Dansk Varmblod. Maria Andersen på Rebelle, en Don Schufro-datter med Regazzoni på morssiden eid av Blue Hors Aps, tok fjerdeplassen med 8,42. Like bak fulgte Skovens Rafael ridd av Lotte Skærbæk med 8,38. Den kårede Blue Hors Romanov-sønnen har Blue Hors Don Schufro på morssiden og ble nummer 7 i femårsfinalen i fjor.

KWPN og Holland måtte ta til takke med en syvendeplass som beste plassering i 6-årsfinalen. Zamora, en hingst ridd av Lynne Maas ble belønnet med 8,22 for sitt ritt. Zamora er etter Krack C/Ferrington. Zhivago, som markerte seg i kvalifiseringen, endte som nummer 8 med totalkarakteren 8,18. Den kårede hingsten etter Krack C/Jazz ris av Theo Hansson.

Lotte Skærbæk og Skovens Rafael tok med seg nok en solid plassering.

Svenskene hadde all grunn til å være fornøyde med årets mesterskap etter å ha sikret seg to blant de ti beste. Susanne Gielen og Belamour ble nummer 9 med en totalkarakter på 7,98. Ekvipasjen ble nummer 10 under fjorårets mesterskap. Westfalerhingsten er etter Belissimo M/Lord Sinclair. Årets overraskelse fra vårt naboland var Anna Svanberg og Deja som tok en tredjeplass i kvalifiseringsklassen, og endte som nummer 10 i finalen. Hoppa etter Silvano/Blue Hors Don Schufro fikk en totalkarakter på 7,88.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*