Centano imponerte

Dette innlegget ble publisert 22. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Region 4 arrangerte 21. og 22. august de nyopprettede sportstestene for første gang.

Lørdag var det testrytter Mike Goldsmidt fra Helgstrand Dressage som red hestene. Én 3-åring, fire 4-åringer, 5-åringer og 6-åringer stilte til start i sportstestene i dressur, som ble opprettet av Norsk Varmblod dette året. Testrytteren rir hestene den første dagen og gir så sin karakter i

Rosita (e. Stall-Ks Dynamit/Urprinz).

ridbarhet/temperament og kapasitet. Dagen etter er det egenrytterne som presenterer hestene under veiledning. De vurderes da av dommerne i skritt, trav, galopp, ridbarhet/temperament og kapasitet.

3-års sportstest
Én hest hadde meldt til sportstest i 3-årsklassen. Dette var også den eneste norskfødte hesten av de til sammen tretten deltakerne. Rosita er etter Stall-Ks Dynamit med Urprinz som morfar. Hun er oppdrettet av Jan Erik Strand og eies av Linn Engebretsen. Hun ble vurdert til 8 i ridbarhet og 7,50 i kapasitet av testrytter, og endte opp med et sammenlagtresultat på 155,63.

Stall-Ks Leonardo (e. BH Leredo/Davignon).

4-års sportstest
Det var tett blant de to i toppen. Stall-Ks Leonardo (e. Blue Hors Leredo/Blue Hors Don Schufro) fikk 8,5 i ridbarhet og 8 i kapasitet av både testrytter og dommere. Med 159,38 vant han så vidt foran Stall-Ks Ronaldo (e. Blue Hors Don Romantic/Herbsturm) som endte opp med 158,75.

Centano e. Crelido/Come Back II

5-års sportstest
Kun én hest fikk se 9-tallet på ridning under sportstestene denne helgen. Testrytter Mike Goldsmidt gav Centano e. Crelido/Come Back II 9 i ridbarhet og 8,5 i kapasitet. Også dommerne gav hesten et 9-tall for ridbarhet og 8,5 i kapasitet, og den danskoppdrettede vallaken tok en overlegen seier med en totalsum på 173,13 – dagens høyeste poengsum. Centano eies av Veronica Thorsby. Nummer to ble Stall-Ks Klettenhuus Retzina (e. Blue Hors Romanov/Davignon) med 162,50. Hoppen, som eies av Stall-K fikk dagens høyeste gangartskarakter med 9 i skritt.

Stall-Ks Regardez (e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro).

6-års sportstest
Stall-Ks Regardez (e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro) tok en klar seier blant seksåringene. Vallaken som eies av Alvilde David-Andersen fikk 8,5 i ridbarhet og 8 i kapasitet av testrytter og dommer. Totalt ble det 163,13 og seier foran Åtoftens Zaricko (e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro) med 154,38.Denne hesten eies av Olympos.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*