To norskfødte på pallen

Dette innlegget ble publisert 25. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.
Diamant de Revel med Søren Knudsen i Herning 2010

Det ble norsk og dansk seier i første runde for unghestene på Linnesvollen.

Under Norway Grand Prix arrangeres det også egne unghestklasser, National Youngster for 5- og 6-åringer. Den første dagen bød på baner over 1,10 m høye hinder for 5-åringene, mens 6-åringene ble utfordret med hinder på 1,20 m.

Dobbel norsk
Blant 5-åringene ble det dobbel norsk i første kvalifiseringsrunde. Det var Silje Ludvigsen som la beslag på de to plassene øverst på resultatlisten, med henholdsvis Agathe og Ekras Lümmel. Sistnevnte er en norskfødt hingst etter Ekras Last Edition, som også er norskfødt. Begge er oppdrettet av Per Martens. Vinneren av klassen, hoppen Agathe (e. Underworld xx/Argentinus), er også norskfødt. Begge ekvipasjene endte opp med nullrunder, og henholdsvis tidene 25,08 og 25,09 sekunder.

Nummer tre blant 5-åringene ble danske Andreas Schou på avlshingsten Diamant de Revel (e. Diamant de Semilly/Quidam de Revel). Diamant de Revel er en av hingstene som står på listen over godkjente importhingster for bruk i Norsk Varmblod i 2010.

Dansk og svensk blant 6-åringene
I klassen for 6-åringene var det en dansk rytter som stakk av med seieren på en danskfødt hoppe. Vinneren her ble Kim Christensen på Nanet, etter hingsten Cajus. Nummer to ble svenske Robin Ingvarsson på hoppen Billy Bright, en oldenburgerhoppe etter Kannan. Som nummer tre finner vi nok en dansk ekvipasje, nemlig Andreas Schou på Lertevang’s Coleir.

Unghestene fortsetter med andre kvalifiseringsrunde i dag.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*