Fordoblet antall bedekninger

Dette innlegget ble publisert 23. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.
JJ RayBan e. Rascalino/Londonderry

Midtveis i bedekningssesongen har man registrert en fordobling av antall bedekninger fra i fjor.

Hos seminstasjonene JJ Horses, Bråten Gård og RR Reierstad Ridehest har man så langt i 2010 registrert rundt 150 bedekninger av ridehesthopper. Sammenligner man dette med fjorårstallene gir det nesten en fordobling av antall bedekninger i Norge.

Royal Olymp populær
Den mest populære hingsten har foreløpig vist seg å være Royal Olymp (e. Rohdiamant/Florestan I) med 35 bedekninger. Deretter følger JJ RayBan (e. Rascalino/Londonderry), Heart-Ache BS (e. Heartbeat/Candillo) og pintohingsten Sir Cisco (e. Sancisco/Arpeggio) med et 20-talls bedekninger hver. Dette er bedekninger registrert i Norge.

Registrerer i ASVH
Til tross for at dette er bedekninger innenlands, velger noen hoppeeiere å registrere sine føll i utlandet. Hingsten JJ RayBan, som i år som i fjor står på stasjon hos Jan Brink i Sverige, er en av hingstene hvor hoppeeierne benytter seg av denne muligheten. Til sammen hadde hingsten 65 hopper i Sverige og Norge under fjorårets bedekningssesong, hvorav rundt 20 av disse var norskeide hopper. Av de norskeide hoppene JJ RayBan hadde i fjor var det flere som valgte å registrere føllet i ASVH.

Kilde: RR Reierstad Ridehest

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*