– Avslutt mens leken er god

Dette innlegget ble publisert 28. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.
Piet holdt clinic under AEG i 2008 (foto: BCC Media).

Rytter Piet Raijmakers sverger til individuelle opplegg for sine unghester.

Raijmakers er intervjuet  av Hippson.se om sitt syn på unghestkonkurranser og hvordan han trener sine hester.

På spørsmål om når han begynner å hoppe unghestene forteller den meritterte sprangrytteren at han ofte starter så smått hjemme i oktober/november når de er tre, for så å begynne forberedelsene til et eventuelt 4-årschampionat den påfølgende våren. Men han understreker at til syvende og sist kommer det an på individet.

Han anbefaler også å ta med hesten til konkurranser uten at den skal starte for at den skal kunne venne seg til situasjonen.

– Til å begynne med er det nyttig for unghesten å bare være med når andre hester skal konkurrere. Det handler hovedsakelig om tilvenning. En nervøs hest vil sakte brytes ned i kroppen, hestene trenger å kjenne seg trygge på alt og alle omkring dem for å være rolige og ha det bra, sier Raijmakers til Hippson.se.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*