7-årschampionat i Sverige

Dette innlegget ble publisert 29. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.

Swede Horse innfører 7-årschampionat i både dressur- og sprangridning.

Championatene i sprang og dressur arrangeres på Flyinge 19. – 24. oktober.

– Vi har fanget opp avlernes, eiernes og rytternes ønsker om et championat for 7-årige hester i forbindelse med finalene i oktober på Flyinge, skriver de i en pressemelding.

Det er forsikringsselskapet Agria som går inn på sponsorssiden på dressursiden.

– Vi ser 7-årschampionatet som en forlengelse av vårt engasjement i Swede Horse 5- og 6-årschampionat. På denne måten blir utdannelsen av den svenske spranghesten stimulert over enda lengre tid, sier Stefan Fur som er sjef for hester i Agria.

Maria Gretzer, som sitter i styret i Swede Horse, synes det er kjempegøy og naturlig at de 7-årige spranghestene blir fulgt opp. – Det stemmer dessuten godt overens med hva som gjøres i utlandet. Hester som ikke er er helt klare for å kvalifisere til Falsterbo har nå en mulighet til å kvalifisere seg til championatet 4 måneder senere. Dette er et mål og en mulighet til å fange opp majoriteten av de riktig gode 7-årige hestene, mener Greter.

På dressursiden er det Trailorimport som støtter championatet økonomisk. – Vi synes dette er en utmerket måte å støtte svensk oppdrett og ridesport på, sier Per Lindqvist i Trailorimport.

Jan-Ove Olsson, som er dommer i ASVH, mener det er bra med et 7-årschampionat i dressur slik at mulighetene for de 7-årige hestene spres ut over året. – Mange hester er ikke riktig modne til å gå årgangsklasser i begynnelsen av sesongen. Konkurransen blir mer attraktiv når rytterne har mulighet til å starte enda flere hester under ett og samme stevne, uttaler han.

Mer informasjon finnes på www.swedehorse.com.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*