Tyskerne går nye veier

Dette innlegget ble publisert 15. mai 2010 og innholdet kan være utdatert.

Favoritas xx (e. Reitar xx/Lipezk xx) er kåret i Trakehner-forbundet.
Favoritas xx (e. Reitar xx/Lipezk xx) er kåret i Trakehner-forbundet.

Trakehner-forbundet ønsker å hjelpe avlere som vil forberede hestene sine for sporten.

Som en del av et unikt prosjekt i Tyskland vil forbundet stille med profesjonelle fasiliteter hvor tre og fire år gamle trakehnere vil bli trent i en periode på tre måneder. Det melder eurodressage.com. Unghestene vil bli innridd og trent med den hensikt å starte sin første konkurranse eller for en bruksprøve ved hoppekåring. De unge trakehnerhestene vil få en grunnutdannelse for de forskjellige disiplinene, med hovedvekt på løshopping og terrengridning som variasjon i arbeidet.

Dette vil stimulere avlere til å søke etter profesjonelle til å utdanne hestene deres. Utvalgte treningsstaller vil nemlig ikke ta mer enn 500 euro (ca 3900 NOK) per måned. Eierne betaler 300 euro (ca 2400 NOK) og Trakehner-forbundet betaler de resterende 200 euro (ca 1500 NOK) per hest.

Petra Wilm, president i Trakehner-forbundet, forklarer det slik: – Det er spesielle omstendigheter grunnet den dårlige økonomien og den svake markedssituasjonen. Det er på et slikt tidspunkt at vi trenger å gjøre noe positivt for å hjelpe og motivere medlemmene våre for framtiden. Vi har jobbet hardt de siste årene og er nå i en posisjon hvor vi kan hjelpe avlerne. Vi ønsker å se unge hester bli ridd!

Det er imidlertid noen kriterier som må oppfylles før man kan få innvilget denne treningen. Trakehnere som er født i årene 2006 og 2007 må være til salgs. De yngste må være vant til hodelag, longering og sal. De må også være minst 161 cm høye. Helsestatusen må være godkjent ved hjelp av 10 røntgenbilder så vel som et helsesertifikat så de er klare for en auksjon. Dette tilbudet er også kun for medlemmer av trakehner-forbundet. I tillegg til treningen, følger også profesjonelle bilder og videoer av hestene som et ledd i markedsføringen.

– Det er vårt mål å ha flere tre og fire år gamle hester i den nasjonale konkurransen for trakehnere i Hannover så vi har større utvalg av kandidater for Bundeschampionatet, sier Wilm. – I beste fall ser vi trakehnere i Warendorf i september, som startet sin karriere ved vårt treningsopplegg.

Ved siden av dette prosjektet, er det også en ny markedsføringsstrategi som skal implementeres. Forbundet planlegger å bedømme alle to-åringer som er eid av medlemmer av forbundet. Data vil så bli samlet inn og undersøkt, og markedsavdelingen vil så bringe klienter til spesifikke trakehnere.

Etter et år vil hele prosjektet bli vurdert. – Vi ønsker å få ideer fra alle om dette treningsopplegget, sier Wilm. – Vi er åpne for alt. Dette prosjektet vil bare bli en suksess når alle er som er involvert elsker det og  har glede av det!

Kilde: Eurodressage.com

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*