350 søknader

Dette innlegget ble publisert 19. mai 2010 og innholdet kan være utdatert.

Men Totilas bedekker opp til 175 i avlssesongen 2010.

Moorlands Totilas (e. Gribaldi/Glendale) har i sitt første bedekningsår mottatt mer enn 350 søknader fra mer enn 15 land. Over halvparten kommer fra Tyskland. Resten har kommet fra USA, Nederland, Finland, Portugal, Canada, Brazil, Danmark, Norge, Spania, Sverige, Tyrkia, Frankrike, Australia og Sør-Afrika.Det melder Dressage-news.com.

Som Avlshest.no tidligere har skrevet er elitehoppen Nicita og Triumph Dressages hoppe Rosche godkjent for Totilas i år.

Kriteriene for å bli godkjent har vært gode sportsresultater, stamtavle, godkjente avkom og høyde. Høydefaktoren har blitt ansett som viktig fordi Gribaldi har produsert noen små føll.

Cirka 25 hopper ra Nederland har blitt inseminert, seks er godkjent i USA og fire i Canada. Noen land som ikke er anerkjent for sin dressuravl har søkt med den hensikt å investere i potensialet i sporten – eller som i Brasil sitt tilfelle – hva de ser på som en sannsynlig «boost» ettersom landet skal arrangere OL i 2016.

I stedet for å ha en enkelt distributør i de forskjellige landene har sæden blitt sendt direkte til de enkelte avlerne.

Opp til 175 hopper har blitt godkjent for å bære fram hingstens første føll i slutten av februar og begynnelsen av mars i 2011.

Blant søknadene som gleder eierne Kees og Tosca Visser er at Totilas skal bedekke den amerikanskeide hoppa Brentina som ble ridd av Debbie McDonald til medaljer i OL og VM og USAs første verdenscuptittel.

Den første hoppa som ifølge kalenderen skal følle er en hoppe som er eid av Moorland Stables. Totalt kan avlssesongen innbringe opp til 962 500 euro (ca 7 460 000 NOK).

Edward Gal, som trener og rir den 10-årige hingsten forteller at tappingen av hingsten tre ganger i uken ikke har gåt ut over hingstens prestasjoner på konkurransebanen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*