Ny føllfest i august

Dette innlegget ble publisert 27. april 2010 og innholdet kan være utdatert.

I år er Føllfestivalen til JJ Horses og Bråten Gård åpen for alle ridehestføll.

Fjorårets føllfestival arrangert av JJ Horses og Bråten Gård i Mysen ble en stor suksess med til sammen 70 viste føll. I fjor var majoriteten av de deltagende føllene etter hingster fra stasjonene JJ Horses og Bråten Gård. Denne delen av festivalen vil arrangørene i år videreføre, men dette året er ridehestføll som kan registreres i alle europeiske avlsforbund velkomne. Man vil i år som i gjor vise føllene i avkomsklasser etter JJ Horses og Bråten Gård sine stasjonshingster, da arrangørene mener at dette er av stor betydning både avls- og publikumsmessig. Årets føllfestival finner sted på Jørgentvedt i Mysen 19. august.

– Planen er å videreutvikle konseptet «Føllfestivalen» i år. Vårt initiativ i utgangspunktet var å lage et tilbud for stasjonens kunder (JJ Horses/Bråten Gård), men i fjor fikk vi såpass mange henvendelser fra utenforstående følleiere som ønsket å delta, at vi nå ser behovet for å gi et tilbud til alle, forteller Ole-Jørgen Jørgentvedt i JJ Horses. Festivalen vil dermed i år være åpen for alle ridehestføll. Man har sendt en forespørsel til alle hingsteeiere i Norge hvor man tilbyr dem profilering av avkommene etter sine hingster. Arrangørene har også fått forespørsel fra eksterne hingsteeiere.

Markedsplass for føll
Nytt av året er også at arrangørene vil fokusere mer på festivalen som en markedsplass for føll. – Vi ser også etter hvert at Føllfestivalen kan utvikle seg til en solid markedsarena. I fjor ble et titalls føll omsatt som et direkte resultat av festivalen, sier Jørgentvedt.  Man ønsker dermed å ha et arrangement som er mer enn bare en utstilling, og legger vekt på næringsdelen.

Dommere i år vil være Poul Grougaard og Ole From Christensen fra Dansk Varmblod. Alle utstillere vil bli tilbudt mønstringshjelp, og man satser på et sosialt og hyggelig arrangementet ved å servere tradisjonell gårdsmat som rømmegrøt og spekemat. Svenske Tidningen Ridsport og danske Ridehesten har sagt at de vil dekke årets festival.

I tillegg vil det være et tilbud om sertifisering og mikrochipping av føllene på utstillingsplassen, og det vil bli anledning til å forsikre avkommet via Gjensidige.

Fjorårets festival en suksess
Føllfestivalen som ble arrangert i juli 2009 ble en stor suksess. Da stilte hingsteeierne med pengepremier og bedekningsrettigheter til en verdi av 100.000 kroner. Rekordmange ridehestføll var samlet under festivalen, og festivalen ble en eneste stor fest for oppdretterne.

Fra juni vil det komme nærmere informasjon om festivalen på arrangørenes hjemmesider, Facebook og www.føllfestivalen.no – som er et eget nettsted reservert for begivenheten.

1 Trackback / Pingback

  1. Danske Ridehesten dekker Føllfestivalen 2010!  | RR Reierstad Ridehest

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*