Hingstenytt fra KWPN

Dette innlegget ble publisert 15. april 2010 og innholdet kan være utdatert.


KWPN har godkjent flere hingster som har vært aktive i sporten.

Kåringskommisjonen i KWPN godkjenner jevnlig hingster som har markert seg internasjonalt. For å få godkjennelse, må hingsten tydelig utmerke seg på det høyeste sportsnivået, enten ved egne prestasjoner eller via sine avkom – eller en kombinasjon av begge.

Kommisjonen evaluerer ikke de aktuelle kandidatene for eksteriør og bevegelser. Hingstene må heller ikke oppfylle KWPNs helsestandarder, selv om avvik blir notert. Men kåringskommisjonen legger stor vekt på hestens røntgenresultater for å godkjenne individene. Føll av godkjente hingster blir registrert i Foal Book, og når de er tre blir de tatt inn i stamboken.

To spranghingster har nylig blitt godkjent for avl i KWPN, nemlig Arko III og Peppermill. Arko III er født i 1994, og er etter Argentinus/Beachboy (Zeus x Lucky Boy xx). Fra 2002 til 2008 konkurrerte hingsten på Grand Prix-nivå med britiske Nick Skelton. Ekvipasjen vant blant annet 2008 Calgary Grand Prix og den internasjonale lagkonkurransen i Dublin. De har deltatt i EM, verdenscupfinalen i Las Vegas og de Olympiske Leker i Athen. Arkos stambokindeks er på 123 med 23 prosent sikkerhet. Hingsten er tilgjengelig hos Team Nijhof.

Peppermill er født i 1997, og etter Burggraaf/Voltaire. Hans mormor Rosita (Lector x Glavius) konkurrerte på Grand Prix-nivå med Eric van der Vleuten under navnet Expo Graphic. Peppermill er fortsatt aktiv i sporten. Han har blitt ridd av John Whitaker siden 2006. De har sammen vunnet flere Grand Prix-klasser. Peppermill har konkurrert i EM, VM og i OL i Hong Kong. Hans sprangindeks er 148 med 56% sikkerhet. Avlsindeksen for eksteriør er 103, bevegelse er 103 og løshopping 109. Hingsten er tilgjengelig hos Sue Ricketts i England.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*