Testrytterne i salen igjen

Dette innlegget ble publisert 25. februar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Onsdag kveld fikk testrytterne prøve seg på de litt eldre hingstene.

Kvelden begynte med at Alpino Chileno xx ble vist av egenrytter. Den 11 år gamle fullblodshingsten etter Alpino Fitz xx/Lode xx har allerede en lang løpskarriere bak seg.

Vi fikk så se de fem og seks år gamle hingstene som er tilbake på Brunstad for å få fornyet sin bedekningstillatelse ridd av egenrytter før testryttere Nikolai Kowalski og Torben Fransen satte seg i salen.

Ellen Birgitte Farbrot presenterte den nå seks år gamle Bergeruds Aragorn. Hingsten etter Alfas Arnt/Cannon Row xx ble kåret på Brunstad i 2008. Etter å ha ridd hesten sa Kowalski:

– Hingsten er energisk, arbeidsvillig og tar hjelperne fint. Han har en god velbalansert galopp med god bæring, sa Kowalski som mente hingsten har gode fremtidsutsikter.

Neste hingst inn var Myrstads Armani, en Blue Hors Armano/Blue Hors Don Schufro -sønn. Den nå fem år gamle hingsten ble vist av Roger Frøyland før Kowalski igjen tok over.

– En utrolig deilig hest å ri på. Han har velbalansert trav og galopp og tar godt i mot hjelperne, sa Kowalski som også berømmet rytteren for å ha presentert en meget godt forberedt og godt ridd hingst.

Trude Hestengen presenterte så fem år gamle Tobajo Pik Disney etter Tobajo Picez/Walt Disney.

– En deilig hingst med god ridbarhet. Han arbeider bra, er velbalansert og godt ridd. Også her har rytter gjort en god jobb, sa Kowalski.

Siste gangartskandidat i går var den fire år gamle Sir Sisco. Den unge hingsten etter Sansisco/Arpeggio viste seg ikke optimalt da han ble skremt av de to storskjermene inne på banen.

– Han liker tydeligvis ikke å se seg selv, sa Kowalski spøkefullt, før han gikk over til å forklare at dette var et tydelig eksempel på hvor lite som skal til for å få de helt yngste hingstene ut av fatning.

– Hingsten er bare fire år og er preget av situasjonen. Den er spent og vanskelig å bedømme, men innimellom har den noen riktig fine steg.

Spranghingstene
Så var det Torben Fransens tur til å testri spranghingstene. 3 kandidater, to inne for å fornye sin kåring i tillegg til Cabachon som allerede er kåret i andre forbund.

Først ut var Captain Hook, en fem år gammel Cassini I-sønn. Torben Frandsen roste hingsten som kun har ett øye.

– En riktig fin hingst som er lett å håndtere og reagerer godt på hjelperne, sa Frandsen som mente hingsten har en god fremtid som spranghest.

Den andre femåringen, Clapton, er etter Clinton/Triumph. Om han sa Frandsen at han er en fin moderne sportshest som ga en god følelse. Han mente hingsten hadde kapasitet, men ville gjerne se den sterkere og mer i balanse, noe han mente ville komme med tiden.

Tilslutt var det Cabachons tur. Den seks år gamle hingsten etter Casall/Concerto II og ris av Stein Endresen.

– Denne hingsten har det lille ekstra. Den er smidig, forsiktig, har masse blod og vil gjerne arbeide, sa Frandsen som forventer seg å se hingsten på grand prix-nivå om noen år.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*