Siste nytt

Dette innlegget ble publisert 24. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.


To avlshingster hylles under hingstekåringen i KWPN, mens andre kjente hester er solgt.

I samarbeid med det hollandske avlsforbundet KWPNs hingstepremiering i Brabant Hallen, Hertogenbosch, så kommer Jazz til å vise seg fram med sine godkjente sønner, Broere Bristol, Johnson, Olivi, Riant, Tango IPS, Vic, Briere Westpoint og Wynton. Parzival og Adelinde Cornelisen kommer også for å hylle Jazz som ligger som nummer én på rankingen over avlshingster i dressur.

Gribaldi kommer også ettersom han etter en lang og framgangsrik karriere nå forlater sporten til fordel for avlen. Han får med seg sine kjente sønner IPS Painted Black med Anky van Grunsven og Moorland Totilas med Edward Gal. Gribaldi ligger på 1o. plass på WBFSHs rankingliste for avlshingster i dressur. Moorland Totilas satte som kjent ny verdensrekord i dressur med 92,300 % i kür.

Avlshest.no vil være til stede under kåringen i KWPN.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Rubinrot solgt til Danmark, men …
Oldenburgerhingsten Rubinrot (e. Rubinstein/Insider), som er utdannet til Grand Prix, har i en årrekke vært blant Sveriges mest brukt avlshingster og er nå kommet til Priess Stutteri ved Per Skjærbæk i Danmark.

Hingsten representerte Sverige ved Unghest-VM i Verde, og har vunnet det svenske dressurchampionatet i Falsterbo som 6-års. Sammen med Jennie Hemmingsen debuterte hingsten i Grand Prix i 2009.

Ifølge hjemmesiden til Priess Stutteri står imidlertid Rubinrot oppført som salgshest. Mye tyder derfor på at hingsten nok en gang skal bytte eier.

 

UVM til USA
Svenske Svante Johansson har mistet sin Classic Lady (e. Cardento/Maraton). Oppdretter og eier Eva Larsson har solgt hesten til USA. Som 7-års vant hun Unghest-VM på Zangersheide i 2006.

– Classic Lady har jeg hatt siden hun var fire år, og hun har vunnet det meste. Hun var en av de mest stabile hestene jeg hadde i stallen, forteller Johansson til Tidningen Ridsport. Ekvipasen har et utall av plasseringer og seirer i hopninger opp til 150, bl.a. i Globen og Olympia i London.

Selve handelen er formidlet via Jan Tops fra Holland. Hesten skal nå startes av en canadisk rytter som er bosatt i USA. Prisen er ifølge Johansson ikke som de var for noen år siden, men de fikk en rimelig god pris og det er godt for oppdretteren å ha solgt en topphest til USA.

Kilde: Sporthästportalen og Tidningen Ridsport

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*