Klare for ny sesong

Dette innlegget ble publisert 30. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

JJ Horses melder nå at både JJ RayBan og Louis Vuitton vil være tilgjengelige på fersk transportsæd kommende sesong.

JJ RayBan har nå returnert til Sverige og Jan Brink på Tullstorp hvor han forberedes til den svenske kåringen i månedsskiftet februar/mars. Jan Brink vil vise hingsten på Flyinge og ekvipasjen vil også bli å se i Herning i midten av mars.

JJ Rayban tilbrakte 2009-sesongen hos Brink og vil gjøre det samme i år. I fjor fikk hingsten tilsammen 65 hopper i Sverige og Danmark. Han vil dermed også i år være tilgjengelig på transportsæd for de norske hoppeeierne.

Rascalino-sønnen avla nylig sin 30-dagerstest i Tyskland. Her oppnådde han et samlet resultat på 8,12 etter å ha fått 7,96 for sin dressurprestasjon og 8,27 for sprangegenskapene. JJ Horses melder at han på grunnlag av sin bruksprøve nå er sikret videre avlsgodkjennelse i  Hannoveranerforbundet.

JJ Louis Vuitton har tilbrakt vinteren hos Isabel Bache i Tyskland, men kommer til Skandinavia for å delta under hingstekåringen i Herning. Bache vil vise hingsten som fremstilles for videre avlsgodkjennelse i Dansk Varmblod.

Hingsten avla sin 70-dagerstest i Tyskland i høst. Her fikk han en totalindeks på 96,81 etter å ha fått 107,82 poeng for sin dressurinnsats og 84,47 for sprang. JJ Horses melder at Louis Vuitton nå er ferdig avprøvd og endelig avlsgodkjent i Hannoveranerforbundet.

JJ Louis Vuitton var den mest brukte hingsten i Norsk Varmblod i 2008. Han fikk  da 34 hopper.

Avklares etter Herning
JJ Horses kommer antagelig også i år til å tilby flere hingster ved sin stasjon, men dette vil ikke bli endelig avklart før etter DV-kåringen i mars.

– Målsettingen er å kunne tilby norske oppdrettere DV-kårede dressur- og spranghingster med førsteklasses internasjonal avstamning og kvalitet. Da Norsk Varmblod ikke automatisk registrerer avkom etter hingster uten norsk kåring, vil det ved JJ Horses Avlsstasjon i 2010 skje en automatisk bedekningsrapportering til Dansk Varmblod/Landskontoret for Heste i Danmark. Dette gjelder for bruk av Dansk Varmblod-kårede eller Dansk Varmblod-godkjente hingster. Dette vil skje uten ekstra tidsbruk eller kostnad for hoppeeier, utover at hoppas pass må være tilgjengelig for JJ Horses ved inseminering. Avkom vil således tildeles Dansk Varmblods Hestepass. Opplegget gjelder for avlshopper som oppfyller Dansk Varmblods avstamnings- og kåringskrav, skriver JJ Horses på sin hjemmeside.

De tilbyr seg også å være behjelpelige med å undersøke hvorvidt bruk av importsæd fra en gitt hingst kvalifiserer til registrering i Dansk Varmblod og understreker at dette normalt vil kunne avklares kostnadsfritt i løpet av et par dager.

I desember ble det klart at Norsk Varmblod denne sesongen innfører forhåndssøknader ved bruk av importsæd. For den enkelte hoppeeier kan det bety en ekstrakostnad på 300 kroner.

JJ Horses gikk sterkt ut i fjor og tilbød alle hoppeeiere som benyttet seg av stasjonens hingster hjelp med registrering i utenlandske forbund hvis ønskelig. Hoveddelen av de som benyttet seg av tilbudet i fjor registrerte sine hingster i ASVH. I år går de altså et steg videre og tilbyr registering i DV som en del av pakken til sine kunder.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*