Hva skjer når?

Dette innlegget ble publisert 21. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Nå er både programmet til Herning og Flyinge klart.

Den svenske kåringen begynner lørdag 27. februar og varer til lørdag 6. mars. Kåringen er delt inn i to faser og det er de 4 og 5 år gamle hingstene i tillegg til prestasjonshingstene som skal i ringen de første dagene.

Lørdag blir det veterinærbesiktigelse fulgt av eksteriørvurdering på søndag. Mandag er det gangartene som står i fokus før det blir løshopping for de 4 år gamle gangartshingstene og hoppning under rytter for de 4 og 5 år gamle sprangbetonte hingstene tirsdag.

Onsdag kommer så de tre år gamle hingstene på banen og skal gjennom den samme prosessen mens de eldre hingstene også blir tested ytterligere utover i uken. Lørdag faller så dommen.

Herning
Årets kåring i Dansk Varmblod finner sted fra 11. til 14. mars. Torsdagen er forbeholdt de 4- og 5-åringer og eventuelt eldre hingster, mens  det fredag blir longering av alle 3-åringene. Dansk Varmblod prøvde ut longering for første gang i fjor, men det er først i år at det er åpent for publikum. Søndag blir det klart hvilke hingster som oppnår kåringsgrad.

I tillegg til selve kåringen blir det også arrangert unghestchampionater, gallashow, auksjon og diverse sprang- og dressurklasser.

I fjor sendte den tyske nettsiden Clipmyhorse live fra arrangementet slik at selv de som ikke hadde mulighet til å ta turen til Herning kunne følge med på mye av det som foregikk.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*