Flyinge tar internasjonale grep

Dette innlegget ble publisert 29. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Etter en skuffende avlssesong i 2009 tar stutteriet nå tydelige grep for å snu trenden. De siste dagene har det kommet flere pressemeldinger om hvilke hingster og samarbeidspartnere stutteriet har knyttet til seg foran 2010-sesongen.

Flyinge har nå inngått en samarbeidsavtale med den nederlandske hingsteholderen Ad Valk og trapper i tillegg opp samarbeidet med Landgestut Celle.

Ad Valk har egen hingstestasjon og er en av medlemmene i velkjente IPS Horse Group som siden tidlig på 2000-tallet har vært en stor investor og sponsor for dressursporten i Holland. Gruppen eier dressurhingster som Krack C, Gribaldi, Painted Black, United, Tuschinski, Vivaldi og Tango. De siste årene har de også investert i spranghingster som Diarado og senest i høst i Untouchable under Westfalenkåringen.

Flyinge skriver i en pressemelding at begge parter ønsker et langsiktig samarbeide som kan styrke utviklingen av den svenske dressuravlen.

– Jeg er meget fornøyd og glad for at dette samarbeidet har kommet på plass. Ikke bare for denne avlssesongen, da begge parter ønsker et langsiktig samarbeid som åpner for nye muligheter i fremtiden, sier Karl-Henrik Heimdal, avlsansvarlig på Flyinge.

Også Ad Valk ser frem til samarbeidet og tror at svensk avl kan tjene på å bruke nederlandske blodlinjer.

– Det er veldig spennende å begynne et samarbeid med svensk avl. Våre hingster representerer det aller mest moderne dressurblodet som finnes i Holland og de har vist resultater i sporten. Jeg tror at svensk avl kan dra nytte av nederlandsk blod, ikke minst for å forbedre typen. Jeg og hele IPS-gruppen ser frem til samarbeidet med Flyinge og vi håper at vi neste år kan komme tilbake for å kjøpe inn svenske føll etter våre hingster, sier Ad Valk i pressemeldingen.

Kommer til kåring
Ad Valk kommer til å være tilstede i Sverige under hingstekåringen for å i samarbeid med Flyinge vise fem hingster. To av disse er eldre hingster som allerede er kåret i Holland, Tuschinski og Apache, mens de resterende tre er treåringer.

IPS Tuschinski er en ti år gammel hingst etter Krack C/Pion/Amor. Han var bruksprøvevinner i Nederland i 2003 og representerte som femåring KWPN i Unghest-VM i Verden. Han har godkjente sønner i KWPN, Oldenburg og Dansk Varmblod. I Holland hadde han i 2008 en dressurindeks på 158.

Også fem år gamle Apache etter UB40/Krack C/Inspecteur har markert seg i Holland. Han var reservefløyhingst i KWPN i 2008 og vant tidligere i måneden den siste kvalifiseringsrunden i hingstekonkurransen.

De tre år gamle hingstene  er Cashmir etter Serano Gold/Michelangelo, Colonel etter IPS Tuschinski/Goodtimes/Ulrich og Conaisseur etter Con Amore/Donnerhall/Legat. De to førstnevnte er tatt ut til hingstekåringen i KWPN neste måned, mens Conaisseur nylig ble kåret i Belgia.

De nye samarbeidspartnerne sier i pressemeldingen at hvis hingstene gjør det godt under den svenske kåringen vil muligens noen av dem bli stående på Flyinge i 2010-sesongen. Apache derimot vil kun bli tilgjengelig  gjennom importsæd da hingsten skal forberedes til Unghest-VM hos sin rytter Emmelie Scholtens.

Tettere samarbeid med Celle
Flyinge har i mange år samarbeidet med Landgestut Celle og i 2010-sesongen vil dette trappes opp og formaliseres ytterligere. Flyinge vil nå fungere som Celles representant i Sverige.

De Celle-hingstene som har inngått i Flyingekolleksjonen tidligere forsvinner ut og blir erstattet med to ny sprang- og dressurhingster. Disse fire hingstene vil inngå i programmet så sant de godkjennes av ASVH.

Satisfaction er en 11 år gammel hingst etter Stakkato/Calypso II og ligger på listen over de topp 1 prosent høyest rangerte hingstene i Tyskland. Der ligger også El Bundy som er en 12 år gammel hingst etter Escudo I/Rebel Z.

På dressursiden gjelder det Don Henrico, en syv år gamle Don Frederico/Lauries Crusador xx og Royal Blend en ni år gammel Rotspon-sønn som også har Lauries Crusador xx på morssiden.

Disse hingstene kommer kun til å bli tilgjengelige gjennom transportsæd i 2010, men Flyinge har som mål å kunne få ha noen av hingstene på stasjon fra neste sesong.

Wladimir blir
Denne uken ble det også kjent at Wladimir O.A. forblir i Flyingekolleksjonen i 2010. Hingsten etter Flemmingh-Florestan I fikk 33 hopper i fjor. Hingsten ris og konkurreres av Pernilla Andre Hokfelt.

Karl-Henrik Heimdahl trekker frem Wladimirs avstamning og utviklingspotensial for fremtiden på dressurbanen.

– Det er derfor en glede å kunne tilby han i vårt program også i 2010, sier Heimdahl.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*