Årets beste avlsforbund

Hickstead e. Hamlet bidro med 1864 poeng for KWPN i år. (Foto: Kit Hougton/FEI)

Nå i oktober har WBFSH som vanlig publisert den endelige rankingen over avlsforbundene denne sesongen. KWPN er best på både sprang og dressursiden, mens Irish Sport Horse ikke overraskende igjen topper listen over feltrittsforbundene.

Listen utarbeides på  bakgrunn av internasjonale konkurranseresultater. På sprangsiden har KWPN plukket med seg 8336 poeng med hjelp av prestasjonene til blant annet OL-vinneren Hickstead, Animo-sønnen Robin Hood W og Okidoki.

Andreplassen tar i år Selle Francais med en total på 7859 poeng. De hestene som har bidratt med flest poeng til det franske forbundet er Itot du Chateau Isovlas etter Le Tot de Semilly, Kraque Boom Bois Margot etter Olisco og Jubilee D’Ouilly etter Palestro II.

Så følger Holsteinerforbundet som gjennom prestasjonene til blant annet Cash 63, Cristallo og Cadett 7 har samlet 7039 poeng.

De skandinaviske forbundene befinner seg i nederste del av topp ti listen med Svensk Varmblod på en niendeplass og Dansk Varmblod på tiende. Det svenske forbundet fikk i år totalt 3060 poeng og beholder dermed samme plassering som i fjor. De hestene som har bidratt mest er Spender S, Madick, Touch, Casino, Cazino og Lunatic.

Mens Dansk Varmblod i år endte på 2445 poeng gjennom innsatsen til blant annet Quibel, Zamiro, Andante, Complete, Chianto og  Pero-Z Hillock. Dermed har det danske forbundet klatret to plasser opp fra fjorårets 12. plass. Norsk Varmblod er for øyeblikket ikke inne på listen.

Adelinde Cornelissen og Parzival e. Jazz/Ulft under EM i år.  Dressur
KWPN topper også dressurrankingen med overlegne 12200 poeng. Den høye summen er til stor del grunnet de meget gode resultatene til KWPN-hestene under EM i dressur i august i år. Jazz-sønnen Parzival og Moorland’s Totilas e. Gribaldi bidro begge med over 2200 poeng hver. Også Ravel e. Contango og Anky van Grunsveens IPS Painted Black, også han etter Gribaldi, bidro i stor grad.

Hannoveranerforbundet detter dermed ned på en andreplass i år med 11651 poeng.  De største poengsankerne for dette forbundet det siste året har vært Satchmo, Salinero og Warum Nicht som alle har fått over 2000 poeng.

På tredjeplassen ligger i år som i fjor Dansk Varmblod. De endte på 9990 poeng. Den som bidro mest i år var Michellino-sønnen Mistral Højris som tok en historisk EM-medalje for England med sin rytter Laura Bechtholsteimer. Nathalie zu Sayn -Wittgensteins to hester Digby og Rigolettos prestasjoner sanket 1741 og 1645 poeng, mens Clearwater Exquis og Solos Carex bidro begge med rett over 1500.

Ringwood Cockatoo og Bettina Hoy. (Foto: Kit Houghton/FEI)Feltritt
På feltrittsiden er det nok en gang den irske sportshesten som dominerer. I følge WBFSH ligger nå Irish Sport Horse (ISH) som nummer 1 på rankingen i for femtende år på rad. I år samlet de irskoppdrettede hestene tilsammen 1332 poeng.

Den hesten som har bidratt med flest poeng gjennom sine prestasjoner det siste året er Ringwood Cockatoo, en fullblodsvallak etter Peacock. Den nå 18 år gamle vallaken konkurrert internasjonalt med sin rytter Bettina Hoy i ti år. Tidligere denne måneden ble det kjent at han nå pensjoneres.

My Boy Bobby, Westwood Poser, Lenamore og Some Day Soon bidrar også med 200 poeng eller mer hver for ISH.

Nummer to på listen er Hannoveranerforbundet med 1264 poeng. Air Jordan 2, Euroridigns Butts Leon, Schorsch FRH og FRH Fantasia står for de største bidragene.

Selle Francais tar tredjeplassen med 1227 poeng totalt. Le Prince de Bois etter Yardlands Summer bidro mest med 310 poeng for det franske forbundet fulgt av Idalgo du Donjon, Irham de Vaiges Della og Fleeceworks Mystery Du.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. WBFSH’s Stallion Ranking 2009 | Bråten Gård

Legg inn en kommentar