Trøstefinaler i unghest-VM

Dette innlegget ble publisert 26. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Silje Ludvigsen og Leonce L.Silje Ludvigsen og Leonce L ble nummer fem i dagens trøstefinale for seksåringene.

Med en feilfri runde på tiden 67,78 endte den norske ekvipasjen opp helt i toppen av resultatlisten. Leonce L er en holsteinervallak etter Leonce/Lansing.

Vinneren av klassen ble britiske Louise Pavitt på KWPN-hingsten Warrior etter Tangelo vd Zuuthoeve x Heartbreaker.

Andreplassen tok Desiree C ridd av belgiske Koen Vereecke. Den belgiske varmblodshoppa er etter Heartbreaker/Darco og endte på tiden 65,97.

Femåringene
Vinneren av trøstefinalen for de fem år gamle hestene ble I’m One Cool Cookie ridd av John McGuinness. Vallaken er en irsk sportshest etter VDL Arkansas/Clover Hill. Med tiden 61,55 ble det en klar seier.

Nummer to ble Quartz de Loisel ridd av Frederic Sangnier fra Frankrike. Selle Francais-hingsten er etter Airborne Montecillo/Veneur du Montois og endte på tiden 64,15.

I femårsklassen ble beste norske Linn Kvernes og Zelina etter at de produserte en feilfri runde. Men det gikk ikke fort nok og med tiden 83,24 kom KWPN-hoppa etter Cantos/Concorde på en 51. plass.

Jon Fagerås og El Nino IIJon Fagerås fikk med seg 4 feil med El Nino II og dermed ble det 89 plass for Quite Hopeful-sønnen. Etter en litt uheldig start på mesterskapet med 12 feil i den først kvalifiseringen har hingsten bare gått bedre og bedre.

– Han har vært litt hingstete, men har hoppet supert de siste dagene, forteller Jon som dessverre har vært veldig uheldig med sin andre hest Day Trader II under stevnet. Hingsten klarte å skade seg i boksen og mistet tre tenner. – Han ble lagt i narkose i går og fikk satt på en slags regulering som skal tas av om to måneder, sier Jon til Avlshest.no. Day Trader kan imidlertid settes i trening igjen om allerede tre uker, og Jon håper å ha ham klar igjen til HM senere i høst.

To plasser lengre ned på listen endte Linn Kvernes med sin andre femåring. Selle Francais-hingsten Qausanova Du Houx  etter Helios de la Cour II/Burggraaf.

Therese Henriksen og Emotion van T Beugelhof e. Querlybet Hero/Darco endte på ni feil, mens Anita Sande og Ricardo (e. Concreto/Carte d’Or) fikk 21.

Morten skadet
Trøstefinalen for de syv år gamle hestene stod i belgiske Kristof Cleerens tegn. Han vant klassen på Ockley Mouche, en Selle Francais-vallak Kannan og tok andreplassen på Vicky, en hoppe etter Andiamo Z/Ulft.

Den eneste norske startende i syvårsklassen var Morten Djupvik med KWPN-hingsten Victorie G etter Quasimodo Z/Codexco. Men dessverre gikk det ikke helt etter planen. Ekvipasjen styrtet, og etter å ha brukt lang tid på å komme seg av banen ble Morten fraktet til sykehus hvor han fikk påvist tre ribbeinsbrudd, samt brudd i kragebeinet.

Men det var også med en norskeid hest. Kingsland SM er kåret i Norsk Varmblod og eies av Dag Ove Kingsrød. Brandenburgerhingsten etter Kolibri/Julio Marinèr og ris av nederlandske Leon Kuypers. Med en tidsfeil ble det en 25. plass for ekvipasjen.

Norge i finalen
Søndag skal Stein Endresen og hingsten Cabachon (e. Casall/Concerto II) representere Norge i 5-årsfinalen, som starter klokken 09.30.

2 Comments

  1. Verdt å merke seg også at norskkårede Kingsland SM har deltatt i 7-årsklassen under nederlandsk flagg. Etter eliminering og 16 feil i kvalifiseringsrundene, ble det et enkelt tidsfeil og 25. plass i trøstefinalen.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*