Føllstatistikk fra ASVH

Dette innlegget ble publisert 25. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Blue Hors Zack topper årets føllstatistikk i Sverige. Svenskene har nå lagt ut statistikk på hingster som har hatt minst 10 bedømte føll i år.

Listen viser at det er avkom etter Blue Hors Zack som har oppnådd høyeste gjennomsnittskarakterer på skuene i år. Av de 10 avkommene som har blitt vist har samtlige oppnådd førstepremie, eller klasse 1 som det kalles i Sverige.

Gjennomsnittskarakterene for disse føllene er 8 på type, 7,8 på hode/hals/kropp, 7,6 på ben, 7,6 for skritt, 8,2 for trav, 8,2 for galopp hvilket gir en total på 47,7.

Blue Hors Zack hadde 38 bedekninger i Sverige i fjor. Det gir en utstillingsprosent på 26 %.

Nummer to på listen er Heslegård’s Rubin som med 13 testede føll i år fikk en utstillingsprosent på 68. Disse fikk gjennomsnittskarakterene 8 -7,9 – 7,3 – 7,5 – 8,1 – 7,8 hvilket ga en total på 46,6.

Hohenstaufen II ligger som nummer tre med 21 utstilte føll. Med 66 bedekninger i fjor gir det en utstillinsprosent på 32. Disse føllene oppnådde 8,2 – 8 – 7,5 – 7,3 – 7,4 – 7,5 i gjennomsnittskarakterer.

Den hingsten som hadde flest utstilte føll i Sverige i år var Cartier 1148. Hele 44 av hans avkom ble vist på regionale skuer i Sverige. Han lå også helt i toppen av den svenske bedekningsstatistikken med 163 bedekninger i fjor.

Populær Zack
Zack-avkommene har også markert seg i resten av Skandinavia. Årets føll i Dansk Varmblod ble hoppeføllet Vika Stensvang e. Blue Hors Zack/Lobster.

Her i Norge var det beste dressurbetonte hingsteføllet i region 4 i år etter Blue Hors Zack. Zolo er oppdrettet av Helle Cathrine Gran og har Michelangelo på morssiden.

I Sverige utnevner de hvert år «Riksføll» i tre regioner. Hingsteføllet Zingh etter Blue Hors Zack/Del Piero oppdrettet av Malin Holmgren/Buskhaga HB ble beste for dagen på Strömsholm.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*