Elitehoppe til Norge

Dette innlegget ble publisert 19. september 2009 og innholdet kan være utdatert.

Jonas Elvebakk på Cartier under Norway Grand Prix Triumph Dressage satser også på avlssiden og har nå kjøpt den danske elitehoppen Rosche.

Rosche er en 14 år gammel hoppe etter Blue Hors Romancier/Ragtime. Hun er mor til tidligere breedersvinner Cartier som konkurreres av Jonas Elvebakk og eies av Triumph Dressage.

– Vi har vært så heldige å få kjøpe avlshoppen Rosche fra Hanne Opstrup i Danmark, forteller Lars Lindø fra Triumph Dressage.

– Rosche er mor til vår egen Cartier og ble utnevnt til elitehoppe i Dansk Varmblod i 2008. Videre er hun mor til en bronsemedaljehoppe og flere av hennes avkom er kåret i DV som RDH-hopper. Rosche kommer fra en særdeles solid hoppestamme avlet av Ejgil Bugge Skjødt. I 2006 ble hennes avkom, Roxan e. Blue Hors Romanov beste hoppeføll på føllchampionatet på Blue Hors, sier Lindø.

Han kan også fortelle at et annet produkt av denne hoppestammen er Siril Helljesens Dorina. Rosches mor Riga er mor til denne Blue Hors Don Schufro-datteren som vant Norsk Breeders Trophy for seksåringer i fjor.

Drektig
Rosche er konstatert drektig med Blue Hors Romanov og Triumph Dressage planlegger å hente henne i midten av neste måned.

Blue Hors Romanov har avlet i stor skala i Danmark og markerte seg for alvor på avlssiden etter at hans sønn Hønnerups Driver vant Unghest-VM for 5-åringer under Andreas Helgstrand i august i år. Han er også populær her i Norge og var den hingsten som var representert med flest avkom i breedersklassene i år.

– Det er med stor glede at vi nå i oktober blir eier av Rosche. Det blir en fantastisk spennende tid fremover, sier Lindø.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*